Skip to main content

Rödkålssallad

Enkel och smakrik rödkålssallad som passar till julbordet men också till en stek eller köttfärsbiffar.

Gör så här

  1. Pressa saften från citronen ner i en vid skål.
  2. Ansa och riv vitlöksklyftan ner i citronsaften.
  3. Tillsätt äppelcidervinäger, olivolja, dijonsenap och honung.
  4. Vispa runt och smaka av med salt och svartpeppar.
  5. Strimla rödkålen med en osthyvel och lägg ner i skålen med dressing.
  6. Ansa och strimla löken.
  7. Massera in dressingen i kål och lök genom att vända runt och krama åt med handen.
  8. Skölj och strimla paprika och äpple och blanda ner i rödkålen.
  9. Förvara svalt till servering.

Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:

Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard

Du behöver

  • 1/2 rödkålshuvud
  • 1/2 lök röd eller gul
  • 1 paprika
  • 1/2 äpple

Dressing

  • 1 citron
  • 1 liten vitlöksklyfta
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 1/2 dl olivolja
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 tsk honung
  • Salt
  • Svartpeppar