Skip to main content

Rödkålssallad

Enkel och smakrik rödkålssallad som passar till julbordet men också till en stek eller köttfärsbiffar.

Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard

Gör så här

  1. Pressa saften från citronen ner i en vid skål.
  2. Ansa och riv vitlöksklyftan ner i citronsaften.
  3. Tillsätt äppelcidervinäger, olivolja, dijonsenap och honung.
  4. Vispa runt och smaka av med salt och svartpeppar.
  5. Strimla rödkålen med en osthyvel och lägg ner i skålen med dressing.
  6. Ansa och strimla löken.
  7. Massera in dressingen i kål och lök genom att vända runt och krama åt med handen.
  8. Skölj och strimla paprika och äpple och blanda ner i rödkålen.
  9. Förvara svalt till servering.

Du behöver

  • 1/2 rödkålshuvud
  • 1/2 lök röd eller gul
  • 1 paprika
  • 1/2 äpple

Dressing

  • 1 citron
  • 1 liten vitlöksklyfta
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 1/2 dl olivolja
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 tsk honung
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Långbakad fläskkarré

  • Lammstek med potatisgratäng

  • Lammstek med rödvinssky och trattkantareller

  • Älgfärsbiffar

  • Köttfärsbiffar i tomatsås med spiskummin och paprika

  • Bryssel- och grönkålsgratäng med smakrik ost