Search
Generic filters
Dryck
Dryck
Fika
Fika
Fisk
Fisk
Frukost
Frukost
Fågel
Fågel
Kött
Kött
Matbröd
Bröd
Skaldjur
Skaldjur
Tillbehör
Tillbehör
Vego
Vego

Lammstek med potatisgratäng

  • Du behöver
  • 1 lammstek
  • 1 stekpåse

Marinad 1:

  • 2-3 st vitlöksklyftor
  • 3 msk olivolja
  • 3 tsk dijonsenap med honung
  • 2 tsk torkad timjan
  • 2 tsk torkad rosmarin
  • 1 tsk chilipulver
  • Salt
  • Svartpeppar

Marinad 2:

  • 1/2 dl olivolja
  • Saften från 1/2 citron
  • 4 kvistar färsk timjan

Till servering:

  • Potatisgratäng
  • Balsamico de crema
  • Sallad
  • Bönsallad
  • Gör så här
  1. Gör massa små hack med en vass kniv över hela köttstycket.
  2. Krydda med salt, peppar, dijonsenap, paprikapulver, örter och olivolja och massera in det ordentligt i köttet.
  3. Skär vitlöken i små bitar och peta in dem i hacken.
  4. Bind ihop steken med steksnöre.
  5. Lägg i en plastpåse och låt köttet marineras några timmar i kylen, gärna över natten.
  6. Efter att köttet marinerats några timmar låter du den stå i rumstemperatur en stund.
  7. Värm ugnen till 150°.
  8. Hetta upp smör i en stekpanna och bryn köttet runt om.
  9. Lägg i en stekpåse, strö på alla ingredienser från marinad nr 2.
  10. Stick in en termometer i tjockaste delen av köttet.
  11. Förslut påsen väl och klipp sedan av en bit av påsens kant så att ånga kan ta sig ut.
  12. Lägg steken i en ugnsformen och sätt in den i nedre delen av ugnen.
  13. Tillaga tills termometern visar önskad temperatur.
  14. Vid 65-68 grader är köttet rosa, efter ca 1 timmes stektid.
  15. Ta ut köttet och låt vila i ca 20 min innan du skär upp det.
  16. Servera med potatisgratäng, blandsallad och en bönsallad eller stekta rotsaker.
Markera de recept du är intresserad av så skickar vi ett mejl när det finns något nytt. Din epostadress används bara för denna tjänst och inget annat.