![](/wp-content/themes/yootheme/cache/49/20140413-202824-49a0d494.jpeg)
Potatis- och jordärtskocksgratäng
Gör så här
- Skala och skiva potatis och jordärtskockor tunt, gärna med mandolin.
- Varva potatis, jordärtskockor, lök och vitlök i en ugnsfast form.
- Salta och peppra.
- Strö lite riven ost överst och slå på grädde.
- Sätt in i mitten av ugnen i 225 grader i 40-50 minuter.
- Servera till lammstek, kamben eller älgfärsbiffar.
Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:
![](/wp-content/themes/yootheme/cache/87/C150C9F6-8D1A-42A7-8CB9-A4C1C2F5286B-87a1d143.jpeg)
Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard
Du behöver
- 4 jordärtskockor
- 3 stora potatisar
- 1 gul lök i skivor
- 2 hackade vitlöksklyftor
- Salt
- Vitpeppar
- 2 dl grädde
- Riven ost
With Love Viksjö Webbyrå