Skip to main content

Köttfärsbiffar i tomatsås med spiskummin och paprika

Gör så här

Tomatsåsen:

  1. Ansa och hacka lök och vitlök.
  2. Skala och tärna moroten.
  3. Värm olivolja i en vid kastrull och fräs lökhacket på medelvärme.
  4. Tillsätt tomatpuré, spiskummin, paprikapulver, oregano, honung och låt fräsa med.
  5. Häll ner morotsbitarna och slå över balsamvinäger som får koka in.
  6. Tillsätt hackade tomater eller förpackningen med krossade tomater.
  7. Lägg ner lagerbladen och krydda med salt och svartpeppar.
  8. Låt tomatsåsen koka ihop på svag värme medan du förbereder biffarna.

Köttfärsbiffar:

  1. Lägg köttfärsen i en bunke.
  2. Krossa, ansa och hacka vitlöken.
  3. Tillsätt vitlök, sambal oelek och övriga kryddor till färsen.
  4. Ringla över olivolja och blanda snabbt ihop färsen.
  5. Låt färsen stå och vila en stund, forma sedan biffar som du steker snabbt i varm stekpanna tills de fått lite färg.
  6. Lägg biffarna åt sidan så länge.

Värm ugnen till 225 grader varmluftsugn. Skala och klyfta potatisen i stora klyftor. Lägg på en stor plåt och ringla olivolja över. Krydda med salt och pepparmix. Låt potatisen få färg högt upp i ugnen ca 20 minuter.
Mixa tomatsåsen slät och lägg ner biffarna som får puttra klart i såsen. Servera med klyftpotatis, blandsallad och vitlöksyoghurt.

Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:

Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard

Du behöver

Tomatsås:

  • Lök
  • Vitlök
  • Morot
  • Olivolja
  • Tomatpuré
  • Balsamvinäger
  • 8 tomater eller 1 förp krossad tomat
  • Spiskummin
  • Oregano
  • Paprikapulver
  • 2 lagerblad
  • Honung
  • Peppar
  • Salt

Köttfärsbiffar:

  • 1 kg kalvfärs eller blandfärs
  • Vitlök
  • Sambal oelek
  • Olivolja
  • Spiskummin
  • Paprikapulver
  • Oregano
  • Persilja
  • Salt
  • Peppar

Till servering

  • Klyftpotatis eller ris
  • Vitlöksyoghurt
  • Sallad
  • Bönsallad