Search
Generic filters
Dryck
Dryck
Fika
Fika
Fisk
Fisk
Frukost
Frukost
Fågel
Fågel
Kött
Kött
Matbröd
Bröd
Skaldjur
Skaldjur
Tillbehör
Tillbehör
Vego
Vego

Älgfärsbiffar

  • Du behöver
  • 500 g älgfärs
  • 1/2 dl ströbröd
  • 3/4 dl vatten
  • 1 ägg
  • 1 röd eller gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 tsk salt
  • 1 msk vilt- eller kalvfond
  • svartpeppar
  • vetemjöl
  • 2 1/2 dl mellangrädde
  • 1 – 1 1/2 dl vatten
  • 1 msk vilt- eller kalvfond
  • 1/2 msk soya
  • 1 – 3 msk konjak
  • Gör så här
  1. Skala och riv lök och vitlök på rivjärn.
  2. Låt ströbröd och vatten svälla i en skål.
  3. Tillsätt ägg, lökrivet, salt, peppar och fond.
  4. Lägg ner färsen i skålen och arbeta ihop med lök- och kryddblandningen.
  5. Låt färsen stå och vila en stund.
  6. Forma till 8 – 10 biffar, värm en stekpanna och lägg en klick smör i den.
  7. Stek biffarna på medelvärde ca 4 minuter på varje sida.
  8. Pudra över vetemjöl, för att reda såsen något.
  9. Slå över grädde, vatten och fond, låt koka ihop.
  10. Smaksätt med soya och konjak.
  11. Låt biffarna koka på svag värme, gärna under lock, 5 – 10 minuter tills de är klara, känns stumma när du trycker lätt på dem!
  12. Servera biffarna med potatis och svartvinbärsgelé, plommonmarmelad eller inlagd gurka.
Markera de recept du är intresserad av så skickar vi ett mejl när det finns något nytt. Din epostadress används bara för denna tjänst och inget annat.