Skip to main content

Lammstek med rödvinssky och trattkantareller

Gör så här

  1. Fördela rosmarin, timjan, pappar, salt och pressad vitlök på lammsteken och massera in kryddorna både runt om och inne i steken där benet suttit.
  2. Bind ihop steken med steksnöre så att den ser hel ut.
  3. Bryn steken runt om i smör i en stekgryta.
  4. Stick in en stektermometer och ställ den på 63 grader.
  5. Slå på vinet och låt koka upp.
  6. Sätt på locket och koka på svag värme tills innertemperaturen nått 63 grader, ca en timme.
  7. Späd med vatten då och då.
  8. Ta upp steken när den är klar, låt vila medan du kokar ihop skyn och förväller svampen.
  9. Låt skyn koka kraftigt cirka 5 minuter och red den med maizena till önskad konsistens.
  10. Förväll svampen och tillsätt en klick smör, salta och peppra.
  11. Servera lammsteken med ugnsbakad pommes frites eller potatis- och jordärtskocksgratäng och grönsaker.

Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:

Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard

Du behöver

  • 1 urbenad lammstek ca 1 kg
  • Rosmarin färsk eller torkad
  • Timjan färsk eller torkad
  • Peppar
  • 1 tsk Salt
  • 2 hackade/pressade vitlöksklyftor
  • 1 msk smör
  • 2 dl rött vin
  • 1 dl vatten
  • Maizenaredning
  • Trattkantareller eller annan svamp