Trattkantarellpaj
En god paj med äggstanning, västerbottenost och egenplockade trattkantareller!
Gör så här
- Blanda ihop smör, kesella och mjöl till en smidig pajdeg.
- Låt stå kallt i kylen en stund så är det lättare att trycka ut den i pajformen.
- Tryck ut degen i pajformen.
- Nagga botten och förgrädda skalet i 225 grader i ca 15 minuter, tills skalet börjar bli gyllenbrunt.
- Medan pajskalet gräddas, hacka lök och vitlök.
- Värm en stekpanna och fräs lökhacket i smör tills det blir mjukt.
- Lägg ner trattkantarellerna i stekpannan och låt dem fräsa med en stund.
- Lägg fyllningen i pajskalet.
- Vispa ägg och grädde lätt och tillsätt salt och vitpeppar.
- Häll äggstanningen över pajen, strö den rivna osten över.
- Grädda i 225 grader i 25-30 minuter, tills äggstanningen stannat.
Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:
Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard
Du behöver
Pajskal:
- 75 g smör
- 1 dl kesella kvarg
- 1 dl grahamsmjöl
- 2 dl vetemjöl
Pajfyllning:
- 3-4 dl förvällda trattkantareller
- 1 gul grovhackad lök
- 1 finhackad vitlöksklyfta
- 3 ägg
- 3 dl vispgrädde
- 1/2 tsk salt
- vitpeppar
- 1/2 dl riven ost ev västerbottenost
With Love Viksjö Webbyrå