fbpx
Search
Generic filters
Dryck
Dryck
Fika
Fika
Fisk
Fisk
Frukost
Frukost
Fågel
Fågel
Kött
Kött
Matbröd
Bröd
Skaldjur
Skaldjur
Tillbehör
Tillbehör
Vego
Vego

Trattkantarellpaj

En god paj med äggstanning, västerbottenost och egenplockade trattkantareller!

  • Du behöver

Pajskal:

  • 75 g smör
  • 1 dl kesella kvarg
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 2 dl vetemjöl

Pajfyllning:

  • 3-4 dl förvällda trattkantareller
  • 1 gul grovhackad lök
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 3 ägg
  • 3 dl vispgrädde
  • 1/2 tsk salt
  • vitpeppar
  • 1/2 dl riven ost ev västerbottenost
  • Gör så här
  1. Blanda ihop smör, kesella och mjöl till en smidig pajdeg.
  2. Låt stå kallt i kylen en stund så är det lättare att trycka ut den i pajformen.
  3. Tryck ut degen i pajformen.
  4. Nagga botten och förgrädda skalet i 225 grader i ca 15 minuter, tills skalet börjar bli gyllenbrunt.
  5. Medan pajskalet gräddas, hacka lök och vitlök.
  6. Värm en stekpanna och fräs lökhacket i smör tills det blir mjukt.
  7. Lägg ner trattkantarellerna i stekpannan och låt dem fräsa med en stund.
  8. Lägg fyllningen i pajskalet.
  9. Vispa ägg och grädde lätt och tillsätt salt och vitpeppar.
  10. Häll äggstanningen över pajen, strö den rivna osten över.
  11. Grädda i 225 grader i 25-30 minuter, tills äggstanningen stannat.