Skip to main content

Trattkantarellpaj

En god paj med äggstanning, västerbottenost och egenplockade trattkantareller!

Gör så här

  1. Blanda ihop smör, kesella och mjöl till en smidig pajdeg.
  2. Låt stå kallt i kylen en stund så är det lättare att trycka ut den i pajformen.
  3. Tryck ut degen i pajformen.
  4. Nagga botten och förgrädda skalet i 225 grader i ca 15 minuter, tills skalet börjar bli gyllenbrunt.
  5. Medan pajskalet gräddas, hacka lök och vitlök.
  6. Värm en stekpanna och fräs lökhacket i smör tills det blir mjukt.
  7. Lägg ner trattkantarellerna i stekpannan och låt dem fräsa med en stund.
  8. Lägg fyllningen i pajskalet.
  9. Vispa ägg och grädde lätt och tillsätt salt och vitpeppar.
  10. Häll äggstanningen över pajen, strö den rivna osten över.
  11. Grädda i 225 grader i 25-30 minuter, tills äggstanningen stannat.

Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:

Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard

Du behöver

Pajskal:

  • 75 g smör
  • 1 dl kesella kvarg
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 2 dl vetemjöl

Pajfyllning:

  • 3-4 dl förvällda trattkantareller
  • 1 gul grovhackad lök
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 3 ägg
  • 3 dl vispgrädde
  • 1/2 tsk salt
  • vitpeppar
  • 1/2 dl riven ost ev västerbottenost