fbpx

Trattkantarellpaj

En god paj med äggstanning, västerbottenost och egenplockade trattkantareller!

Gör så här

  1. Blanda ihop smör, kesella och mjöl till en smidig pajdeg.
  2. Låt stå kallt i kylen en stund så är det lättare att trycka ut den i pajformen.
  3. Tryck ut degen i pajformen.
  4. Nagga botten och förgrädda skalet i 225 grader i ca 15 minuter, tills skalet börjar bli gyllenbrunt.
  5. Medan pajskalet gräddas, hacka lök och vitlök.
  6. Värm en stekpanna och fräs lökhacket i smör tills det blir mjukt.
  7. Lägg ner trattkantarellerna i stekpannan och låt dem fräsa med en stund.
  8. Lägg fyllningen i pajskalet.
  9. Vispa ägg och grädde lätt och tillsätt salt och vitpeppar.
  10. Häll äggstanningen över pajen, strö den rivna osten över.
  11. Grädda i 225 grader i 25-30 minuter, tills äggstanningen stannat.

Du behöver

Pajskal:

  • 75 g smör
  • 1 dl kesella kvarg
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 2 dl vetemjöl

Pajfyllning:

  • 3-4 dl förvällda trattkantareller
  • 1 gul grovhackad lök
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 3 ägg
  • 3 dl vispgrädde
  • 1/2 tsk salt
  • vitpeppar
  • 1/2 dl riven ost ev västerbottenost
  • Kycklinggryta med bacon och trattkantareller

  • Lammstek med rödvinssky och trattkantareller

  • Kantarelltoast med parmesan och vitlök