![](/wp-content/themes/yootheme/cache/a7/DSC_4952-1-a7c5dde4.jpeg)
Kycklinggryta med bacon och trattkantareller
Gör så här
- Skär kycklinglårfiléerna i mindre bitar.
- Blanda kycklingkött och soja och låt stå.
- Skala och hacka lök och vitlök.
- Klipp baconet i bitar, stek det och låt rinna av på papper.
- Strimla paprikan.
- Stek kycklingköttet i omgångar, krydda med peppar och lägg över i en gryta.
- Stek lökhacket och svampen och lägg över kycklingen.
- Häll över vatten och fond. Låt grytan sjuda 7–8 minuter tills kycklingen är klar.
- Tillsätt grädde blandat med vetemjöl, rör ner det i grytan.
- Tillsätt svampen, paprikan och baconet.
- Låt grytan sjuda ett par minuter.
- Smaka av med salt och peppar.
- Servera med ris, sallad, ugnsrostade grönsaker och gelé.
Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:
![](/wp-content/themes/yootheme/cache/87/C150C9F6-8D1A-42A7-8CB9-A4C1C2F5286B-87a1d143.jpeg)
Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard
Du behöver
- 800 g kycklinglårfilé
- 2 msk soja
- 1 gul lök
- 1 vitlöksklyfta
- ca 2 dl förvällda trattkantareller
- 1 röd paprika
- 1 pkt bacon
- smör
- pepparmix
- 3 dl vatten
- 2 msk konc kalvfond
- 2 dl valfri grädde
- 2 msk vetemjöl
With Love Viksjö Webbyrå