Skip to main content

Långbakad fläskkarré

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 100°C.
  2. Skala lök och vitlök, hacka dem grovt.
  3. Lägg fläskkarrén i en gjutjärnspanna med höga kanter och lock.
  4. Gnid in köttet med timjan, rosmarin, persilja, salt, peppar och honung.
  5. Lägg i lök och vitlök.
  6. Häll på vatten och fond.
  7. Sätt på locket.
  8. Ställ in köttet i mitten av ugnen ca 5 timmar.
  9. Lyft upp köttet och sila ner buljongen i en kastrull.
  10. Koka buljongen tills den reducerat något.
  11. Tillsätt grädden och koka ihop.
  12. Red av med majsstärkelse utrörd i lite vatten.
  13. Smaka av med salt, peppar och ev lite mer honung.
  14. Servera med rostade potatisklyftor och grönsaker.

Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:

Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard

Du behöver

  • 1 gul lök
  • 4 vitlöksklyftor
  • 750g-1 kg fläskkarré i bit (benfri)
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk torkad rosmarin
  • 1 dl hackad persilja
  • 1/2 tsk salt
  • grovmalen svartpeppar
  • 2 msk honung
  • 1 dl vatten
  • 3 msk konc kalvfond
  • 2 dl vispgrädde
  • majsstärkelse till redning