Rödkålssallad
Enkel och smakrik rödkålssallad som passar till julbordet men också till en stek eller köttfärsbiffar.
Gör så här
- Pressa saften från citronen ner i en vid skål.
- Ansa och riv vitlöksklyftan ner i citronsaften.
- Tillsätt äppelcidervinäger, olivolja, dijonsenap och honung.
- Vispa runt och smaka av med salt och svartpeppar.
- Strimla rödkålen med en osthyvel och lägg ner i skålen med dressing.
- Ansa och strimla löken.
- Massera in dressingen i kål och lök genom att vända runt och krama åt med handen.
- Skölj och strimla paprika och äpple och blanda ner i rödkålen.
- Förvara svalt till servering.
Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:
Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard
Du behöver
- 1/2 rödkålshuvud
- 1/2 lök röd eller gul
- 1 paprika
- 1/2 äpple
Dressing
- 1 citron
- 1 liten vitlöksklyfta
- 1 msk äppelcidervinäger
- 1/2 dl olivolja
- 1 msk dijonsenap
- 1 tsk honung
- Salt
- Svartpeppar
With Love Viksjö Webbyrå