Skip to main content

Naanbröd i stekpanna

Gör så här

  1. Låt jästen lösa sig i strösocker och salt i en skål.
  2. Rör ner yoghurt, vatten och olja.
  3. Tillsätt vetemjöl och arbeta ihop till en deg.
  4. Är den för klibbig så tillsätt lite extra vetemjöl.
  5. Täck bunken med en kökshandduk och låt jästa i 40 minuter.
  6. Dela degen i fyra delar och kavla ut tunt.
  7. Hetta upp en stekpanna på medelvärme och stek naanbröden gyllene på båda sidor i en torr stekpanna.
  8. Smält smöret och pensla bröden samt strö lite flingsalt på.

Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:

Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard

Du behöver

4 bröd:

  • 1/4 pkt jäst
  • 2 tsk strösocker
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 dl naturell yoghurt
  • 1 1/2 dl ljummet vatten
  • 2 msk rapsolja
  • 4,5 dl vetemjöl special

Till servering

  • smält smör
  • Flingsalt