Skip to main content

Hallomi Tikka Masala

Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard

Gör så här

  1. Finhacka lök och vitlök. Skala och grovriv moroten.
  2. Fräs grönsakerna tillsammans med tikka masala; spiskummin, gurkmeja, koriander, cayenne, kardemumma och rapsolja några minuter.
  3. Lägg till kanelstång, saften från ingefära, salt, buljong och krossade tomater.
  4. Låt puttra på svag värme i 25 minuter.
  5. Mixa såsen med mixerstav och tillsätt grädden och låt puttra medan du steker halloumin i kuber på medelvärme i olja.
  6. Stek tills den har fin färg.
  7. Du väljer själv om du vänder ner halloumin i såsen eller serverar den bredvid.

Du behöver

  • Tikka Masala
  • 2 gula lökar
  • 3 klyftor vitlök
  • 1 riven stor morot
  • 2 msk rapsolja
  • 3 tsk tikka masala eller;
    – 1 tsk malen spiskummin
    – 1 tsk malen koriander
    – 0,5 tsk cayennepeppar
    – 0,5 tsk kardemumma, stött
    – 1 kanelstång
  • Saften från 5 cm färsk riven ingefära
  • 1 tsk salt
  • 1 buljongtärning
  • 1 förp krossade tomater
  • 2 dl grädde
  • 2 förp halloumiost
  • Saften från 1/2 citron

Till servering:

  • Basmatiris
  • Rostade rotsaker
  • Bönsallad
  • Naanbröd