Skip to main content

Ugnsrostade rotsaker

Gör så här

  1. Ansa alla rotsaker och skär dem i grova bitar.
  2. Placera dem i en ugnsfast form.
  3. Vill du inte att rödbetorna ska ge färg åt andra grönsaker, lägg dem i en mindre form som får plats bredvid den större formen i ugnen.
  4. Skala vitlöksklyftorna och fördela bland rotsakerna.
  5. Krydda med timjan och pepparmix och ringla över rapsolja.
  6. Vänd runt och sätt in i ugnen på 225 grader i ca 25 minuter.
  7. Ansa lök och paprika och skär dem i grova bitar.
  8. Blanda ner bland rotsakerna och sätt in i ugnen i ytterligare 10 minuter.
  9. Strö över bladspenat innan servering.

Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:

Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard

Du behöver

  • 1 knippe morötter
  • 3-4 rödbetor
  • 2 palsternackor
  • 1 liten klyfta rotselleri
  • 1 klyfta kålrot
  • 8 vitlöksklyftor
  • Timjan
  • Pepparmix
  • Rapsolja
  • 1 röd paprika
  • 1 gul lök
  • 2 stora nävar bladspenat