Skip to main content

Gulaschgryta på högrev

Gör så här

  1. Putsa bort senor och tärna köttet.
  2. Fräs lök och vitlök i olja i en gryta några minuter.
  3. Tillsätt kryddorna.
  4. Lägg ner tomater, tomatpuré, vatten och buljongtärningar.
  5. Koka upp.
  6. Stek köttet i smör och lägg över i den kokande grytan.
  7. Låt sjuda under lock tills köttet är mört, ca 2-4 timmar beroende på hur stora köttbitar du skurit.
  8. Lägg ner grönsakerna i grytan och låt småputtra tills morötterna är mjuka, ca 15-30 min.
  9. Smaka av med salt och peppar.

Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:

Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard

Du behöver

  • 500 g högrev
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 msk olja
  • 1 tsk kumminfrön, mortlade
  • 1 msk paprikapulver
  • 1/2 tsk cayennepeppar
  • 2-3 tomater, tärnade eller 1 burk krossade tomater
  • 3 msk tomatpuré
  • 4 dl vatten
  • 2 köttbuljongtärningar eller 3 msk oxfond
  • 2 morötter
  • 1 röd paprika
  • salt
  • svartpeppar