Search
Generic filters
Dryck
Dryck
Fika
Fika
Fisk
Fisk
Frukost
Frukost
Fågel
Fågel
Kött
Kött
Matbröd
Bröd
Skaldjur
Skaldjur
Tillbehör
Tillbehör
Vego
Vego

Baguetter på rågsurdeg

  • Du behöver

Dag 1 kväll:

  • 1 dl rågsurdegsgrund
  • 3 1/2 dl vetemjöl special
  • 1 1/2 dl fint rågmjöl
  • 3 1/2 dl ljummet vatten

Dag 2 morgon:

  • Surdegen från gårdagen
  • 3 dl vatten
  • 12 dl vetemjöl special
  • 3 tsk salt
  • Gör så här

Dag 1

  1. Blanda surdegsgrund, mjöl och vatten i en rymlig bunke med lock.
  2. Låt stå med locket på och jäsa på ett varmt ställe, jag använder skåpet ovanför kylen.

Dag 2

  1. Blanda surdegen från gårdagen med vatten.
  2. Tillsätt allt mjöl och knåda degen 5 minuter på låg hastighet i assistenten.
  3. Knåda sedan ytterligare 3 minuter på lite högre hastighet.
  4. Tillsätt saltet och knåda in det i degen under 2 minuter.
  5. Låt jäsa i bunke under lock till dubbel storlek, det tar 3-5 timmar.
  6. Under jästiden viker du ihop degen tre gånger.
  7. Ta lite rapsolja i handen och vik in degen mot mitten hela varvet runt.
  8. Stjälp upp degen på mjölat bakbord.
  9. Skär degen i fyra långsmala delar.
  10. Vrid varje del ett halvt varv och lägg för att jäsa i baguettplåt.
  11. Låt jäsa till dubbel storlek, det tar 1-2 timmar.
  12. Värm ugnen till 275 grader i god tid.
  13. Placera en plåt i mitten av ugnen och en oöm plåt under.
  14. Sätt in baguetterna på plåten i mitten och lägg några isbitar i plåten under.
  15. Sänk till 250 grader och grädda i ca 20 minuter tills baguetterna fått fin färg.
  16. Öppna ugnsluckan ett par gånger under gräddningen för att släppa ut ånga.
Markera de recept du är intresserad av så skickar vi ett mejl när det finns något nytt. Din epostadress används bara för denna tjänst och inget annat.