Hem
Senaste
Choklad
Dryck
Fågel
Fikabröd
Fisk
Frukost
Jul
Kött
Matbröd
Midsommar
Påsk
Pizza
Skaldjur
Tillbehör
Vegetariskt
Om Kitchen Wihlgaard
GDPR
Kycklingben i saffran och tomatsås
Gör så här
Dra skinnet av kycklingbenen och dela dem i leden mellan ben och lår, lägg dem åt sidan så länge.
Ansa och hacka lök och vitlök.
Hetta upp en stekgryta och tillsätt olja eller smör.
Fräs lökhacket utan att det tar färg.
Tillsätt saffran, paprikapulver och tomatpuré och låt även det fräsa med.
Slå på krossad tomat och skölj ur förpackningen med vatten som du också tillsätter i grytan.
Smula i buljong och tillsätt äppelcidervinäger och honung, låt koka upp och smaka av med salt och peppar.
Medans såsen kokar ihop steker du kycklingdelarna i smör i en het stekpanna, krydda med salt och peppar.
När kycklingen fått färg på båda sidor lägg ner den i den kokande såsen.
Låt grytan koka på medelvärme i 30-35 min.
Späd eventuellt med mer vatten om det behövs.
Pressa slutligen i saften av 1/2 citron och smaka av med salt och peppar.
Jag avslutar med att lyfta ut kycklingen ur grytan för att mixa såsen slät med mixerstav.
Det för att barnen gillar det bättre men det är inte nödvändigt.
Du behöver
1 kg kycklingklubbor
Olja eller smör till stekning
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
1 paprika
1 tsk paprikapulver
1/2 g saffran
2 msk tomatpuré
1 förp krossad tomat
Vatten
1 st kycklingbuljongtärning
1 msk äppelcidervinäger
1 msk flytande honung
Salt
Svartpeppar
1/2 citron
Servera med
Basmatiris
Rostade rotsaker
Yoghurtsås eller gräddfil
Hackad mandel
Naanbröd
Ugnsrostade rotsaker
Recept
Vitlöksyoghurt
Recept
Naanbröd
Recept
Naanbröd i stekpanna
Recept
Design av
Viksjö Webbyrå