Skip to main content

Kycklingben i saffran och tomatsås

Gör så här

  1. Dra skinnet av kycklingbenen och dela dem i leden mellan ben och lår, lägg dem åt sidan så länge.
  2. Ansa och hacka lök och vitlök.
  3. Hetta upp en stekgryta och tillsätt olja eller smör.
  4. Fräs lökhacket utan att det tar färg.
  5. Tillsätt saffran, paprikapulver och tomatpuré och låt även det fräsa med.
  6. Slå på krossad tomat och skölj ur förpackningen med vatten som du också tillsätter i grytan.
  7. Smula i buljong och tillsätt äppelcidervinäger och honung, låt koka upp och smaka av med salt och peppar.
  8. Medans såsen kokar ihop steker du kycklingdelarna i smör i en het stekpanna, krydda med salt och peppar.
  9. När kycklingen fått färg på båda sidor lägg ner den i den kokande såsen.
  10. Låt grytan koka på medelvärme i 30-35 min.
  11. Späd eventuellt med mer vatten om det behövs.
  12. Pressa slutligen i saften av 1/2 citron och smaka av med salt och peppar.
  13. Jag avslutar med att lyfta ut kycklingen ur grytan för att mixa såsen slät med mixerstav.
  14. Det för att barnen gillar det bättre men det är inte nödvändigt.

Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:

Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard

Du behöver

  • 1 kg kycklingklubbor
  • Olja eller smör till stekning
  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 paprika
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1/2 g saffran
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 förp krossad tomat
  • Vatten
  • 1 st kycklingbuljongtärning
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 1 msk flytande honung
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1/2 citron

Servera med

  • Basmatiris
  • Rostade rotsaker
  • Yoghurtsås eller gräddfil
  • Hackad mandel
  • Naanbröd