Skip to main content

Naanbröd

Lös jästen i en del av vattnet. Tillsätt resten av vattnet, ägg, rapsolja och yoghurt. Blanda runt och tillsätt salt och socker. Tillsätt vetemjöl lite i taget så att du får en någorlunda fast men kladdig deg. Arbeta degen i bunken en stund. Lägg bakduk över och låt jäsa en timme. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den lätt. Dela degen i 8 delar. Sätt ugnen på maxvärme, 250-300 grader. Kavla ut varje degbit, i rikligt med mjöl, till ett avlångt bröd. Lägg bröden på bakplåtspapper. Jag tränger ihop 4 bröd på varje plåt! Låt jäsa till dess att ugnen är varm. Sätt in en plåt i ugnen så att den värms. När ugnen är varm, pensla bröden med rapsolja och strö över lite flingsalt. Grädda mitt i ugnen i 3-5 minuter. Ta ut bröden då de är gyllenbruna. Vänd dem med grytlapp och pensla även undersidan med rapsolja och grädda bröden ytterligare 3-5 minuter. Servera de avsvalnade bröden till t ex indisk kycklinggryta med basmatiris och blandsallad.

3 dl vatten
1/2 pkt jäst
1 ägg
3 tsk rapsolja
1 dl yoghurt
1 tsk salt
1 tsk socker
1/3 vetemjöl fullkorn
2/3 vetemjöl special

Vid gräddning:
Rapsolja
flingsalt

Gör så här

Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:

Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard

Du behöver