Skip to main content

Köttfärs med cocos, curry och ingefära

Gör så här

  1. Hacka lök och vitlök.
  2. Bryn köttfärsen och tillsätt den hackade löken, tomatpuré och curry låt kryddorna fräsa med en stund.
  3. Tillsätt cocosmjölk, saften av riven ingefära och lagerbladet.
  4. Låt koka på svag värme i 15-20 minuter.
  5. Hacka paprikan i små bitar och tillsätt strax innan servering.
  6. Strö riven cocos över grytan och servera med ris, blandsallad och mango chutney.

Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:

Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard

Du behöver

  • 80 g köttfärs
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 msk tomatpuré
  • 2-3 tsk curry
  • 1 burk coccosmjölk
  • 3-5 cm stor ingefära
  • 2 lagerblad
  • 1 tsk salt
  • 1 röd paprika
  • Riven cocos