Skip to main content

Chicken Tikka Masala

Gör så här

  1. Finhacka lök och vitlök. Skala och grovriv moroten.
  2. Fräs grönsakerna tillsammans med tikka masala; spiskummin, gurkmeja, koriander, cayenne, kardemumma och rapsolja några minuter.
  3. Lägg till kanelstång, saften från ingefära, salt, buljong och krossade tomater.
  4. Låt puttra på svag värme i 25 minuter.
  5. Mixa såsen med mixerstav och tillsätt grädde och citronsaft, låt puttra medan du steker kycklingdelarna du valt.
  6. Lägg ner kycklingen i såsen och låt koka klart.

Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:

Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard

Du behöver

  • Kycklingben eller kycklingbröstfile
  • 2 gula lökar
  • 3 klyftor vitlök
  • 1 riven morot
  • 2 msk rapsolja
  • 3 tsk tikka masala eller;
    – 1 tsk malen spiskummin
    – 1 tsk malen koriander
    – 0,5 tsk cayennepeppar
    – 0,5 tsk kardemumma, stött
    – 1 kanelstång
  • Saften från 5 cm färsk riven ingefära
  • 1 tsk salt
  • 1 buljongtärning
  • 1 förp krossade tomater
  • 2 dl grädde
  • Saften från 1/2 citron eller lime

Till servering

  • Basmatiris
  • Rostade rotsaker
  • Bönsallad
  • Naanbröd