Skip to main content

Chicken Tikka Masala

Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard

Gör så här

  1. Finhacka lök och vitlök. Skala och grovriv moroten.
  2. Fräs grönsakerna tillsammans med tikka masala; spiskummin, gurkmeja, koriander, cayenne, kardemumma och rapsolja några minuter.
  3. Lägg till kanelstång, saften från ingefära, salt, buljong och krossade tomater.
  4. Låt puttra på svag värme i 25 minuter.
  5. Mixa såsen med mixerstav och tillsätt grädde och citronsaft, låt puttra medan du steker kycklingdelarna du valt.
  6. Lägg ner kycklingen i såsen och låt koka klart.

Du behöver

  • Kycklingben eller kycklingbröstfile
  • 2 gula lökar
  • 3 klyftor vitlök
  • 1 riven morot
  • 2 msk rapsolja
  • 3 tsk tikka masala eller;
    – 1 tsk malen spiskummin
    – 1 tsk malen koriander
    – 0,5 tsk cayennepeppar
    – 0,5 tsk kardemumma, stött
    – 1 kanelstång
  • Saften från 5 cm färsk riven ingefära
  • 1 tsk salt
  • 1 buljongtärning
  • 1 förp krossade tomater
  • 2 dl grädde
  • Saften från 1/2 citron eller lime

Till servering

  • Basmatiris
  • Rostade rotsaker
  • Bönsallad
  • Naanbröd