fbpx

Het bönsalsa

Hacka lök och vitlök, fräs i oljan utan att det tar färg. Låt tomatpuré, spiskummin och chilifrukt fräsa med efter några minuter. Vänd ner den hackade paprikan och tillsätt honung och salt, blanda runt och låt steka med en kort stund. Det är gott om det är lite tuggmotstånd kvar i paprikan. Ta av stekpannan från värmen. Skölj de svarta bönorna väl och mosa ner dem lätt i stekpannan och blanda runt. Slå upp bönsalsan i en skål och låt svalna något. God att servera både ljummen och kall.

1 msk olja
½ gul eller röd lök
2 vitlöksklyftor
1 – 2 msk tomatpuré
½ tsk stött spiskummin
1 torkad smulad chilifrukt
½ gul eller röd paprika
1 tsk flytande honung
Salt
1 burk svarta bönor (400g)

Gör så här

Du behöver