
Het bönsalsa
- Hacka lök och vitlök, fräs i oljan utan att det tar färg.
- Låt tomatpuré, spiskummin och chilifrukt fräsa med efter några minuter.
- Vänd ner den hackade paprikan och tillsätt honung och salt, blanda runt och låt steka med en kort stund.
- Det är gott om det är lite tuggmotstånd kvar i paprikan.
- Ta av stekpannan från värmen.
- Skölj de svarta bönorna väl och mosa ner dem lätt i stekpannan och blanda runt.
- Slå upp bönsalsan i en skål och låt svalna något.
- God att servera både ljummen och kall.
Du behöver
- 1 msk olja
- ½ gul eller röd lök
- 2 vitlöksklyftor
- 1 – 2 msk tomatpuré
- ½ tsk stött spiskummin
- 1 torkad smulad chilifrukt
- ½ gul eller röd paprika
- 1 tsk flytande honung
- Salt
- 1 burk svarta bönor (400g)
Få mer av det goda i vårt nyhetsbrev
Om du hellre vill är du välkommen att följa Kitchen Wihlgaard på Instagram.