Hem
Senaste
Choklad
Dryck
Fågel
Fikabröd
Fisk
Frukost
Jul
Kött
Matbröd
Midsommar
Påsk
Pizza
Skaldjur
Tillbehör
Vegetariskt
Om Kitchen Wihlgaard
GDPR
Linsgryta med tomat och spenat
Gör så här
Skala och hacka lök och vitlök.
Skala och skiva morötterna.
Fräs lök, vitlök och morot en stund i oljan i en vid gryta utan att de tar färg.
Tillsätt garam masala och curry och fräs ytterliagre en stund.
Slå på de krossade tomaterna och skölj ur förpackningen med lite vatten och tillsätt även det.
Lägg i buljongtärningen och låt grytan koka ihop.
När morötterna är koka tillsätt citron, salt och de färdigkokta linserna.
Använder du torra linser tillsätt dem tillsammans med krossad tomat.
Precis innan servering vänd ner spenaten.
Du behöver
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 morötter
Rapsolja
2 tsk garam masala
1 tsk curry
1 förp krossad tomat
1 grönsaksbuljongtärning
1/2 pressad citron
1/2 tsk salt
1 förp röda linser alt 2 dl torra
Spenat
Till servering:
Naanbröd
Ris
Vitlöksyoghurt
Hummus
Vitlöksyoghurt
Recept
Hummus med curry och ingefära
Recept
Naanbröd i stekpanna
Recept
Design av
Viksjö Webbyrå