Linsgryta med tomat och spenat
Gör så här
- Skala och hacka lök och vitlök.
- Skala och skiva morötterna.
- Fräs lök, vitlök och morot en stund i oljan i en vid gryta utan att de tar färg.
- Tillsätt garam masala och curry och fräs ytterliagre en stund.
- Slå på de krossade tomaterna och skölj ur förpackningen med lite vatten och tillsätt även det.
- Lägg i buljongtärningen och låt grytan koka ihop.
- När morötterna är koka tillsätt citron, salt och de färdigkokta linserna.
- Använder du torra linser tillsätt dem tillsammans med krossad tomat.
- Precis innan servering vänd ner spenaten.
Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:
Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard
Du behöver
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 2 morötter
- Rapsolja
- 2 tsk garam masala
- 1 tsk curry
- 1 förp krossad tomat
- 1 grönsaksbuljongtärning
- 1/2 pressad citron
- 1/2 tsk salt
- 1 förp röda linser alt 2 dl torra
- Spenat
Till servering:
- Naanbröd
- Ris
- Vitlöksyoghurt
- Hummus
With Love Viksjö Webbyrå