Skip to main content

Hummus med curry och ingefära

  1. Skölj kikärtorna i durkslag och placera dem i kärl med höga kanter.
  2. Tillsätt riven vitlök, saft från ingefära och citron,sambal oelek, curry, salt och äppelcidervinäger.
  3. Mixa med mixerstav.
  4. Tillsätt persilja och rapsolja och blanda runt.
  5. Smaka av och tillsätt ev mer salt och vatten för önskad konsistens.
  6. Hummusen får inte vara för stabbig utan luftig och krämig.

Du behöver

  • 1 förp med kikärtor
  • 1 vitlöksklyfta
  • Saften från ca 3 cm riven ingefära
  • 1/2 pressad citron
  • Knivsudd sambal oelek
  • 1 tsk curry
  • Salt
  • Några droppar äppelcidervinäger
  • Persilja
  • Rapsolja

Få mer av det goda i vårt nyhetsbrev