Skip to main content

Hummus med curry och ingefära

Gör så här

  1. Skölj kikärtorna i durkslag och placera dem i kärl med höga kanter.
  2. Tillsätt riven vitlök, saft från ingefära och citron,sambal oelek, curry, salt och äppelcidervinäger.
  3. Mixa med mixerstav.
  4. Tillsätt persilja och rapsolja och blanda runt.
  5. Smaka av och tillsätt ev mer salt och vatten för önskad konsistens.
  6. Hummusen får inte vara för stabbig utan luftig och krämig.

Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:

Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard

Du behöver

  • 1 förp med kikärtor
  • 1 vitlöksklyfta
  • Saften från ca 3 cm riven ingefära
  • 1/2 pressad citron
  • Knivsudd sambal oelek
  • 1 tsk curry
  • Salt
  • Några droppar äppelcidervinäger
  • Persilja
  • Rapsolja