Hem
Senaste
Choklad
Dryck
Fågel
Fikabröd
Fisk
Frukost
Jul
Kött
Matbröd
Midsommar
Påsk
Pizza
Skaldjur
Tillbehör
Vegetariskt
Om Kitchen Wihlgaard
GDPR
Tikka Masala med blomkål och linser
Gör så här
Finhacka lök och vitlök.
Skala och grovriv morötterna.
Fräs grönsakerna tillsammans med tikka masala; spiskummin, gurkmeja, koriander, cayenne, kardemumma och rapsolja några minuter.
Lägg till kanelstång, saften från ingefära, salt, buljong och krossade tomater.
Låt puttra på svag värme i 25 minuter.
Mixa såsen med mixerstav och tillsätt grädden och låt puttra medan du bryter blomkålen i buketter och skär morötterna i slantar.
Tillsätt blomkål och morot i grytan och låt koka klart.
Skölj linserna och låt dem bli varma i grytan.
Smaka av med pressad citron, salt och peppar.
Du behöver
2 gula lökar
3 klyftor vitlök
2 morötter
2 msk rapsolja
3 tsk tikka masala eller;
– 1 tsk malen spiskummin
– 1 tsk malen koriander
– 1/2 tsk cayennepeppar
– 1/2 tsk kardemumma, stött
– 1 kanelstång
Saften från 5 cm färsk riven ingefära
1 tsk salt
1 buljongtärning
1 förp krossade tomater
2 dl grädde
1/2 blomkålshuvud
2 morötter
1 förp linser
Saften från 1/2 citron
Till servering
Basmatiris
Rostade rotsaker
Bönsallad
Naanbröd
Tips
Köp ekologiska grönsaker från
Ekolådan
!
Naanbröd i stekpanna
Recept
Design av
Viksjö Webbyrå