Skip to main content

Tikka Masala med blomkål och linser

Gör så här

  1. Finhacka lök och vitlök.
  2. Skala och grovriv morötterna.
  3. Fräs grönsakerna tillsammans med tikka masala; spiskummin, gurkmeja, koriander, cayenne, kardemumma och rapsolja några minuter.
  4. Lägg till kanelstång, saften från ingefära, salt, buljong och krossade tomater.
  5. Låt puttra på svag värme i 25 minuter.
  6. Mixa såsen med mixerstav och tillsätt grädden och låt puttra medan du bryter blomkålen i buketter och skär morötterna i slantar.
  7. Tillsätt blomkål och morot i grytan och låt koka klart.
  8. Skölj linserna och låt dem bli varma i grytan.
  9. Smaka av med pressad citron, salt och peppar.

Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:

Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard

Du behöver

  • 2 gula lökar
  • 3 klyftor vitlök
  • 2 morötter
  • 2 msk rapsolja
  • 3 tsk tikka masala eller;
    – 1 tsk malen spiskummin
    – 1 tsk malen koriander
    – 1/2 tsk cayennepeppar
    – 1/2 tsk kardemumma, stött
    – 1 kanelstång
  • Saften från 5 cm färsk riven ingefära
  • 1 tsk salt
  • 1 buljongtärning
  • 1 förp krossade tomater
  • 2 dl grädde
  • 1/2 blomkålshuvud
  • 2 morötter
  • 1 förp linser
  • Saften från 1/2 citron

Till servering

  • Basmatiris
  • Rostade rotsaker
  • Bönsallad
  • Naanbröd

Tips

Köp ekologiska grönsaker från Ekolådan!