Skip to main content

Tikka Masala med blomkål och linser

Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard

Gör så här

  1. Finhacka lök och vitlök.
  2. Skala och grovriv morötterna.
  3. Fräs grönsakerna tillsammans med tikka masala; spiskummin, gurkmeja, koriander, cayenne, kardemumma och rapsolja några minuter.
  4. Lägg till kanelstång, saften från ingefära, salt, buljong och krossade tomater.
  5. Låt puttra på svag värme i 25 minuter.
  6. Mixa såsen med mixerstav och tillsätt grädden och låt puttra medan du bryter blomkålen i buketter och skär morötterna i slantar.
  7. Tillsätt blomkål och morot i grytan och låt koka klart.
  8. Skölj linserna och låt dem bli varma i grytan.
  9. Smaka av med pressad citron, salt och peppar.

Du behöver

  • 2 gula lökar
  • 3 klyftor vitlök
  • 2 morötter
  • 2 msk rapsolja
  • 3 tsk tikka masala eller;
    – 1 tsk malen spiskummin
    – 1 tsk malen koriander
    – 1/2 tsk cayennepeppar
    – 1/2 tsk kardemumma, stött
    – 1 kanelstång
  • Saften från 5 cm färsk riven ingefära
  • 1 tsk salt
  • 1 buljongtärning
  • 1 förp krossade tomater
  • 2 dl grädde
  • 1/2 blomkålshuvud
  • 2 morötter
  • 1 förp linser
  • Saften från 1/2 citron

Till servering

  • Basmatiris
  • Rostade rotsaker
  • Bönsallad
  • Naanbröd

Tips

Köp ekologiska grönsaker från Ekolådan!