Hem
Senaste
Choklad
Dryck
Fågel
Fikabröd
Fisk
Frukost
Jul
Kött
Matbröd
Midsommar
Påsk
Pizza
Skaldjur
Tillbehör
Vegetariskt
Om Kitchen Wihlgaard
GDPR
Vaniljsås
Hemkokt vaniljsås till rabarberpaj med jordgubbar är bara så gott!
Gör så här
Vispa ihop mjölk, grädde, ägg, socker och potatismjöl i en kastrull.
Smaksätter du med vaniljsocker rörs det ner i den avsvalnade såsen.
Vaniljstången skärs upp på längden, skrapa ur fröna och vispa ner dem i såsen.
Låt själva stången koka med också.
Sjud såsen på medelvärme tills dess att den tjocknat, den får inte koka. Det tar en stund!
Vispa hela tiden så att såsen inte bränner fast.
Låt såsen svalna och tillsätt vaniljsocker.
Servera såsen kylskåpskall.
Du behöver
3 dl mjölk
1 dl vispgrädde
2 ägg
4 msk socker
2 tsk potatismjöl
2 msk vaniljsocker alt 1 vaniljstång
Äppelpaj med knäckigt täcke
Recept
Design av
Viksjö Webbyrå