Skip to main content

Vaniljsås

Hemkokt vaniljsås till rabarberpaj med jordgubbar är bara så gott!

  1. Vispa ihop mjölk, grädde, ägg, socker och potatismjöl i en kastrull.
  2. Smaksätter du med vaniljsocker rörs det ner i den avsvalnade såsen.
  3. Vaniljstången skärs upp på längden, skrapa ur fröna och vispa ner dem i såsen.
  4. Låt själva stången koka med också.
  5. Sjud såsen på medelvärme tills dess att den tjocknat, den får inte koka. Det tar en stund!
  6. Vispa hela tiden så att såsen inte bränner fast.
  7. Låt såsen svalna och tillsätt vaniljsocker.
  8. Servera såsen kylskåpskall.

Du behöver

  • 3 dl mjölk
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 ägg
  • 4 msk socker
  • 2 tsk potatismjöl
  • 2 msk vaniljsocker alt 1 vaniljstång

Få mer av det goda i vårt nyhetsbrev

Om du hellre vill är du välkommen att följa Kitchen Wihlgaard på Instagram.