Skip to main content

Rabarber- och jordgubbspaj

Gör så här

  1. Mät upp smöret, lägg det i en bunke och låt det mjukna något.
  2. Fördela jordgubbarna i pajformen.
  3. Skölj och ansa rabarbern och skär det dem i centimeterstora bitar och fördela runt jordgubbarna.
  4. Blanda socker och potatismjöl och strö det över rabarber och jordgubbarna.
  5. Häll vetemjöl och havregryn över smöret.
  6. Arbeta i hop smör och mjöl till en grynig deg.
  7. Fördela smuldegen över pajen och ställ in formen i ugnen på 225 grader i 20-25 minuter.
  8. Servera med vaniljsås eller vaniljvisp.

Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:

Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard

Du behöver

  • 1/2 L jordgubbar
  • 1 knippe rabarber
  • 3/4 dl socker
  • 1 msk potatismjöl
  • 150g smör
  • 2 1/4 dl vetemjöl
  • 2 1/4 dl havregryn

With Love  Viksjö Webbyrå