![](https://kitchenwihlgaard.se/wp-admin/admin-ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp-content%2Fuploads%2F2024%2F05%2Fkitchenwihlgaard-400.jpg%22%2C%22thumbnail%22%3A%22353%2C138%2C%22%7D&hash=44fccb42)
Rabarber- och jordgubbspaj
Gör så här
- Mät upp smöret, lägg det i en bunke och låt det mjukna något.
- Fördela jordgubbarna i pajformen.
- Skölj och ansa rabarbern och skär det dem i centimeterstora bitar och fördela runt jordgubbarna.
- Blanda socker och potatismjöl och strö det över rabarber och jordgubbarna.
- Häll vetemjöl och havregryn över smöret.
- Arbeta i hop smör och mjöl till en grynig deg.
- Fördela smuldegen över pajen och ställ in formen i ugnen på 225 grader i 20-25 minuter.
- Servera med vaniljsås eller vaniljvisp.
Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:
![](/wp-content/themes/yootheme/cache/87/C150C9F6-8D1A-42A7-8CB9-A4C1C2F5286B-87a1d143.jpeg)
Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard
Du behöver
- 1/2 L jordgubbar
- 1 knippe rabarber
- 3/4 dl socker
- 1 msk potatismjöl
- 150g smör
- 2 1/4 dl vetemjöl
- 2 1/4 dl havregryn
With Love Viksjö Webbyrå