Skip to main content

Kams

  1. Skala och riv potatisarna på den finaste sidan på rivjärnet.
  2. Lägg den rivna potatisen i en skål, slå över mjölken och kornmjölet.
  3. Blanda väl.
  4. Tillsätt vetemjölet lite i taget till önskad konsistens.
  5. Kamssmeten ska vara ganska fast, låt den svälla en stund och tillsätt eventuellt mer vetemjöl.
  6. Stek fläsket i omgångar, håll den varm i ugnen.
  7. Koka upp vatten till kamskoket i en stor vid kastrull.
  8. Tillsätt 2-3 msk salt.
  9. Gör kamsar med en matsked, sänk ner skeden i det sjudande vattnet och låt kamsen sjunka ner i vattnet.
  10. Rör i botten av grytan så att inte kamsen fastnar där.
  11. Kamsen är klar när de flyter upp till ytan, det tar ca 10 – 15 minuter.
  12. Ta upp kamsen med hålslev, lägg på ett fat och servera direkt.

Du behöver

  • 4 portioner
  • 9 potatisar, ej färskpotatis
  • 1 1/2 dl mjölk
  • 3 dl kornmjöl
  • Ca 1 1/2 dl vetemjöl
  • Vatten
  • 2-3 msk salt

Få mer av det goda i vårt nyhetsbrev