
Kams
- Skala och riv potatisarna på den finaste sidan på rivjärnet.
- Lägg den rivna potatisen i en skål, slå över mjölken och kornmjölet.
- Blanda väl.
- Tillsätt vetemjölet lite i taget till önskad konsistens.
- Kamssmeten ska vara ganska fast, låt den svälla en stund och tillsätt eventuellt mer vetemjöl.
- Stek fläsket i omgångar, håll den varm i ugnen.
- Koka upp vatten till kamskoket i en stor vid kastrull.
- Tillsätt 2-3 msk salt.
- Gör kamsar med en matsked, sänk ner skeden i det sjudande vattnet och låt kamsen sjunka ner i vattnet.
- Rör i botten av grytan så att inte kamsen fastnar där.
- Kamsen är klar när de flyter upp till ytan, det tar ca 10 – 15 minuter.
- Ta upp kamsen med hålslev, lägg på ett fat och servera direkt.
Du behöver
- 4 portioner
- 9 potatisar, ej färskpotatis
- 1 1/2 dl mjölk
- 3 dl kornmjöl
- Ca 1 1/2 dl vetemjöl
- Vatten
- 2-3 msk salt