Gnocchi med svamp och bacon
Gör så här
- Koka potatisen mjuk.
- Låt den svalna helt, skala och riv den fint på rivjärnet rakt på rengjord arbetsbänk.
- Tillsätt durummjölet, nästan allt vetemjöl och salt.
- Gör en liten grop i potatis och mjölhögen och knäck ägget i.
- Knåda till en smidig deg och tillsätt mer mjöl om det behövs.
- Rulla ut degen till rullar, ca 2 cm tjocka, och skär i 1–2 cm breda bitar.
- Tryck till dem med en gaffel.
- Koka dem i saltat vatten tills de flyter upp till ytan.
- Ta upp dem med en hålslev och häll lite olivolja på dem så att de inte klibbar ihop.
- Fräs bacon och tillsätt svampen och hackad vitlök.
- Ta upp ur pannan och lägg åt sidan.
- Fräs gnocchin i smör till dess att de fått fin färg.
- Häll tillbaka bacon och svamp.
- Tillsätt spenat och vänd runt.
- Hyvla generöst med parmesan och krydda med svartpeppar och salt.
- Ringla god olivolja över och servera genast.
Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:
Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard
Du behöver
2 personer:
- 6 små kokta potatisar
- 1,5 dl durumvetemjöl
- 1,5 dl vetemjöl
- 1 ägg
- 1 tsk salt
- olivolja
Till servering
- 1 pkt bacon
- 6 champinjoner
- 1 vitlöksklyfta
- Färska örter
- Spenat
- Parmesan
- Svartpeppar
With Love Viksjö Webbyrå