Skip to main content

Gnocchi med svamp och bacon

Gör så här

  1. Koka potatisen mjuk.
  2. Låt den svalna helt, skala och riv den fint på rivjärnet rakt på rengjord arbetsbänk.
  3. Tillsätt durummjölet, nästan allt vetemjöl och salt.
  4. Gör en liten grop i potatis och mjölhögen och knäck ägget i.
  5. Knåda till en smidig deg och tillsätt mer mjöl om det behövs.
  6. Rulla ut degen till rullar, ca 2 cm tjocka, och skär i 1–2 cm breda bitar.
  7. Tryck till dem med en gaffel.
  8. Koka dem i saltat vatten tills de flyter upp till ytan.
  9. Ta upp dem med en hålslev och häll lite olivolja på dem så att de inte klibbar ihop.
  10. Fräs bacon och tillsätt svampen och hackad vitlök.
  11. Ta upp ur pannan och lägg åt sidan.
  12. Fräs gnocchin i smör till dess att de fått fin färg.
  13. Häll tillbaka bacon och svamp.
  14. Tillsätt spenat och vänd runt.
  15. Hyvla generöst med parmesan och krydda med svartpeppar och salt.
  16. Ringla god olivolja över och servera genast.

Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:

Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard

Du behöver

2 personer:

  • 6 små kokta potatisar
  • 1,5 dl durumvetemjöl
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • olivolja

Till servering

  • 1 pkt bacon
  • 6 champinjoner
  • 1 vitlöksklyfta
  • Färska örter
  • Spenat
  • Parmesan
  • Svartpeppar