Search
Generic filters
Dryck
Dryck
Fika
Fika
Fisk
Fisk
Frukost
Frukost
Fågel
Fågel
Kött
Kött
Matbröd
Bröd
Skaldjur
Skaldjur
Tillbehör
Tillbehör
Vego
Vego

Gnocchi med svamp och bacon

  • Du behöver

2 personer:

  • 6 små kokta potatisar
  • 1,5 dl durumvetemjöl
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • olivolja

Till servering

  • 1 pkt bacon
  • 6 champinjoner
  • 1 vitlöksklyfta
  • Färska örter
  • Spenat
  • Parmesan
  • Svartpeppar
  • Gör så här
  1. Koka potatisen mjuk.
  2. Låt den svalna helt, skala och riv den fint på rivjärnet rakt på rengjord arbetsbänk.
  3. Tillsätt durummjölet, nästan allt vetemjöl och salt.
  4. Gör en liten grop i potatis och mjölhögen och knäck ägget i.
  5. Knåda till en smidig deg och tillsätt mer mjöl om det behövs.
  6. Rulla ut degen till rullar, ca 2 cm tjocka, och skär i 1–2 cm breda bitar.
  7. Tryck till dem med en gaffel.
  8. Koka dem i saltat vatten tills de flyter upp till ytan.
  9. Ta upp dem med en hålslev och häll lite olivolja på dem så att de inte klibbar ihop.
  10. Fräs bacon och tillsätt svampen och hackad vitlök.
  11. Ta upp ur pannan och lägg åt sidan.
  12. Fräs gnocchin i smör till dess att de fått fin färg.
  13. Häll tillbaka bacon och svamp.
  14. Tillsätt spenat och vänd runt.
  15. Hyvla generöst med parmesan och krydda med svartpeppar och salt.
  16. Ringla god olivolja över och servera genast.
Markera de recept du är intresserad av så skickar vi ett mejl när det finns något nytt. Din epostadress används bara för denna tjänst och inget annat.