Raggmunk i långpanna
Gör så här
- Blanda ägg, hälften av mjölken, salt och vetemjöl i en bunke. Se till att vispa ut allt mjöl ordentligt.
- Tillsätt resten av mjölken.
- Låt pannkaksmeten stå och svälla medan du skalar och river potatisen på grövsta sidan på rivjärnet.
- Blanda ner den rivna potatisen i smeten direkt så att inte potatisen hinner bli brun.
- Smörj en långpanna med generöst med smör och häll raggmunksmeten i den.
- Fördela ut potatisen i hela långpannan med en slev.
- Grädda raggmunken i 225 grader i 25-30 minuter, till dess att den fått gyllenbrun färg.
- Servera med stekt fläsk, morötter och lingonsylt.
- Får du raggmunk över kan den med fördel tärnas ner och stekas i stekpanna tillsammans med fläsk!
Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:
Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard
Du behöver
- 4 personer – en långpanna;
- 3 ägg
- 5 dl mjölk
- 1 tsk salt
- 2 dl vetemjöl fullkorn
- 5-6 stora potatisar
- 1/2 kg fläsk i skivor
With Love Viksjö Webbyrå