Skip to main content

Raggmunk i långpanna

Gör så här

  1. Blanda ägg, hälften av mjölken, salt och vetemjöl i en bunke. Se till att vispa ut allt mjöl ordentligt.
  2. Tillsätt resten av mjölken.
  3. Låt pannkaksmeten stå och svälla medan du skalar och river potatisen på grövsta sidan på rivjärnet.
  4. Blanda ner den rivna potatisen i smeten direkt så att inte potatisen hinner bli brun.
  5. Smörj en långpanna med generöst med smör och häll raggmunksmeten i den.
  6. Fördela ut potatisen i hela långpannan med en slev.
  7. Grädda raggmunken i 225 grader i 25-30 minuter, till dess att den fått gyllenbrun färg.
  8. Servera med stekt fläsk, morötter och lingonsylt.
  9. Får du raggmunk över kan den med fördel tärnas ner och stekas i stekpanna tillsammans med fläsk!

Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:

Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard

Du behöver

  • 4 personer – en långpanna;
  • 3 ägg
  • 5 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 2 dl vetemjöl fullkorn
  • 5-6 stora potatisar
  • 1/2 kg fläsk i skivor