Search
Generic filters
Dryck
Dryck
Fika
Fika
Fisk
Fisk
Frukost
Frukost
Fågel
Fågel
Kött
Kött
Matbröd
Bröd
Skaldjur
Skaldjur
Tillbehör
Tillbehör
Vego
Vego

Raggmunk med jordärtskocka

  • Du behöver

12 raggmunkar:

  • 3 ägg
  • 5 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 6-8 jordärtskockor
  • 25 cm purjolök

Till servering:

  • lingonsylt
  • råkostsallad
  • bacon
  • Gör så här
  1. Blanda ägg, hälften av mjölken, salt och vetemjöl i en bunke. Se till att vispa ut allt mjöl ordentligt.
  2. Tillsätt resten av mjölken.
  3. Låt smeten stå och svälla medan du förbereder grönsakerna.
  4. Ansa, skölj och strimla purjolöken tunnt.
  5. Stek den mjuk i smör på svag värme uta att den tar färg. Låt stå och svalna.
  6. Skala och riv jordärtskockorna på grövsta sidan på rivjärnet. Blanda ner dem direkt i smeten så att inte jordärtskockorna hinner bli brun.
  7. Vänd ner purjolöken i smeten.
  8. Värm en pannkakspanna och tillsätt generöst med smör.
  9. Ta två stora skedar av raggmunksmeten och häll i pannan.
  10. Fördela ut jordärtskocka och purjolök jämt i raggmunken.
  11. Stek till dess att den fått gyllenbrun färg och vänd.
  12. Servera med lingonsylt, råkostsallad och stekt bacon om du önskar.
  13. Får du raggmunk över kan den med fördel strimlas ner i en matigare sallad eller stekas upp.
Markera de recept du är intresserad av så skickar vi ett mejl när det finns något nytt. Din epostadress används bara för denna tjänst och inget annat.