Skip to main content

Grötbröd i långpanna

Ett populärt och gott recept på ett brytbröd gjort på havregryn i långpanna.

Gör så här

  1. Koka en gröt av mjölk och havregryn.
  2. Tillsätt smöret och låt det smälta i gröten.
  3. Tillsätt vatten och låt gröten svalna tills den kan lösas med jästen.
  4. Lägg jästen i degbunke slå över gröten, tillsätt salt, honung och solrosfrön.
  5. Arbeta in det vetemjöl som behövs tills du har en smidig deg.
  6. Låt jäsa i 40 minuter.
  7. Stjälp upp degen på plåt med bakplåtspapper.
  8. Tryck med mjölade händer ut degen på plåten.
  9. Skär degen i rutor med mjölad degspade.
  10. Strö solrosfrön över och låt jäsa 30 minuter.
  11. Värm ugnen till 225 grader.
  12. Grädda brödet i 20-25 minuter, tills det fått vacker färg.

Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:

Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard

Du behöver

  • 6 dl mjölk
  • 4 dl havregryn
  • 2 dl vatten
  • 50 g smör
  • 1 pkt jäst
  • 1 1/2 tsk salt
  • 2 msk honung
  • 1 dl solrosfrön
  • Vetemjöl