Rågbröd med morot och fänkål
Gör så här
- Värm mjölken tills den är fingervarm.
- Smula jästen i degbunken och lös den med lite av mjölken.
- Tillsätt resten av mjölken, finriven morot, rapsolja, sirap, salt, fänkål och rågmjöl.
- Tillsätt vetemjöl, lite åt gången, arbeta degen 10 minuter.
- Låt jäsa under bakduk 60 minuter.
- Värm ugnen till 225 grader.
- Stjälp upp degen på bakplåtsklädd långpanna.
- Tryck ut degen i hela långpannan med mjölade händer.
- Låt jäs i 30 minuter.
- Skär rutor med degspaden.
- Grädda mitt i ugnen i 20 minuter.
Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:
Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard
Du behöver
- 5 dl mjölk eller vatten
- 1 pkt jäst
- 1 rejäl morot
- 2 msk rapsolja
- 1 msk sirap
- 1 tsk salt
- 2 tsk stött fänkål
- 3 dl grovt rågmjöl
- Vetemjöl
With Love Viksjö Webbyrå