Skip to main content

Rågbröd med morot och fänkål

Gör så här

  1. Värm mjölken tills den är fingervarm.
  2. Smula jästen i degbunken och lös den med lite av mjölken.
  3. Tillsätt resten av mjölken, finriven morot, rapsolja, sirap, salt, fänkål och rågmjöl.
  4. Tillsätt vetemjöl, lite åt gången, arbeta degen 10 minuter.
  5. Låt jäsa under bakduk 60 minuter.
  6. Värm ugnen till 225 grader.
  7. Stjälp upp degen på bakplåtsklädd långpanna.
  8. Tryck ut degen i hela långpannan med mjölade händer.
  9. Låt jäs i 30 minuter.
  10. Skär rutor med degspaden.
  11. Grädda mitt i ugnen i 20 minuter.

Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:

Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard

Du behöver

  • 5 dl mjölk eller vatten
  • 1 pkt jäst
  • 1 rejäl morot
  • 2 msk rapsolja
  • 1 msk sirap
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk stött fänkål
  • 3 dl grovt rågmjöl
  • Vetemjöl