Kalljästa Dinkelrutor
Gör så här
- Smula ned jästen i bunken.
- Tillsätt salt och sirap, låt jästen lösa upp sig.
- Häll på vatten och mjölk.
- Tillsätt rapsolja och den smaksättning du valt.
- Häll ner fullkornsmjölet och tillsätt det siktade mjölet lite i taget tills du har en smidig jämn deg som släpper kanterna.
- Låt sedan jäsa övertäckt i kylskåpet till nästa morgon.
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Stjälp upp degen på bakplåtpappersklädd plåt och platta ut den.
- Låt sedan jäsa övertäckt ytterligare i 30 minuter.
- Pudra över lite fullkornsdinkelmjöl och dela degen i rutor med hjälp av en degspatel.
- Grädda i mitten av ugnen i ca 20-25 minuter.
Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:
Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard
Du behöver
- 1/2 pkt jäst
- 5 dl vatten
- 1 dl mjölk
- 2 tsk salt
- 0,75 dl rapsolja
- 2 msk mörk sirap
- 4 dl fullkornsdinkelmjöl
- Siktat dinkelmjöl
Smaksättning, välj något av:
- 1 stor riven morot
- 1 dl linfrö
- 2 dl solrosfrön
- Sesamfrö på ytan
- Flingsalt på ytan
With Love Viksjö Webbyrå