Hem
Senaste
Choklad
Dryck
Fågel
Fikabröd
Fisk
Frukost
Jul
Kött
Matbröd
Midsommar
Påsk
Pizza
Skaldjur
Tillbehör
Vegetariskt
Om Kitchen Wihlgaard
GDPR
Kalljästa Dinkelrutor
Gör så här
Smula ned jästen i bunken.
Tillsätt salt och sirap, låt jästen lösa upp sig.
Häll på vatten och mjölk.
Tillsätt rapsolja och den smaksättning du valt.
Häll ner fullkornsmjölet och tillsätt det siktade mjölet lite i taget tills du har en smidig jämn deg som släpper kanterna.
Låt sedan jäsa övertäckt i kylskåpet till nästa morgon.
Sätt ugnen på 225 grader.
Stjälp upp degen på bakplåtpappersklädd plåt och platta ut den.
Låt sedan jäsa övertäckt ytterligare i 30 minuter.
Pudra över lite fullkornsdinkelmjöl och dela degen i rutor med hjälp av en degspatel.
Grädda i mitten av ugnen i ca 20-25 minuter.
Du behöver
1/2 pkt jäst
5 dl vatten
1 dl mjölk
2 tsk salt
0,75 dl rapsolja
2 msk mörk sirap
4 dl fullkornsdinkelmjöl
Siktat dinkelmjöl
Smaksättning, välj något av:
1 stor riven morot
1 dl linfrö
2 dl solrosfrön
Sesamfrö på ytan
Flingsalt på ytan
Grötbröd i långpanna
Recept
Design av
Viksjö Webbyrå