Skip to main content

Morotsfrallor

Gör så här

  1. Värm mjölken tills den är fingervarm.
  2. Smula jästen i degbunken och lös den med lite av mjölken.
  3. Tillsätt resten av mjölken, finriven morot, rapsolja, honung, salt och havregryn.
  4. Tillsätt vetemjöl, lite åt gången, arbeta degen 10 minuter.
  5. Låt jäsa under bakduk 30 minuter.
  6. Värm ugnen till 225 grader.
  7. Stjälp upp degen på bakplåtsklädd långpanna.
  8. Tryck ut degen i hela långpannan med mjölade händer.
  9. Låt jäsa i 30 minuter.
  10. Skär rutor med degspaden.
  11. Strö pumpafrön och flingsalt över bröden och tryck fast dem med lätt hand.
  12. Grädda mitt i ugnen i 15 minuter.

Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:

Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard

Du behöver

  • 5 dl mjölk
  • 1 pkt jäst
  • 2 rejäla morötter
  • 2 msk rapsolja
  • 1 msk honung
  • 1 tsk salt
  • 2 dl havregryn fiber
  • Vetemjöl
  • Flingsalt
  • Pumpafrön