
Rågbröd med zucchini
- Smula jästen i assistentens bunke.
- Lös jästen i vattnet.
- Tillsätt rågflingor, urkramad riven zucchini, honung och blanda väl.
- Tillsätt vetemjöl lite i taget.
- Knåda degen ca 10 minuter, tillsätt vetemjöl vart efter.
- Tillsätt saltet mot slutet av knådningen.
- Degen ska hålla ihop men vara ganska lös.
- Låt jäsa under bakduk 1 timme.
- Stjälp upp brödet på långpanna med bakplåtspapper.
- Tryck ut det med mjölade händer.
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Låt jäsa 30 minuter.
- Skär brödet i önskad storlek och sätt in i ugnen och grädda i 20-25 minuter.
Du behöver
- 1 pkt jäst
- 5 dl vatten
- 3 dl rågflingor
- 1/2 ca: 3-4 dl riven och urkramad zucchini
- 1 msk sirap eller honung
- vetemjöl special
- 2 tsk salt