Skip to main content

Rågbröd med zucchini

  1. Smula jästen i assistentens bunke.
  2. Lös jästen i vattnet.
  3. Tillsätt rågflingor, urkramad riven zucchini, honung och blanda väl.
  4. Tillsätt vetemjöl lite i taget.
  5. Knåda degen ca 10 minuter, tillsätt vetemjöl vart efter.
  6. Tillsätt saltet mot slutet av knådningen.
  7. Degen ska hålla ihop men vara ganska lös.
  8. Låt jäsa under bakduk 1 timme.
  9. Stjälp upp brödet på långpanna med bakplåtspapper.
  10. Tryck ut det med mjölade händer.
  11. Sätt ugnen på 225 grader.
  12. Låt jäsa 30 minuter.
  13. Skär brödet i önskad storlek och sätt in i ugnen och grädda i 20-25 minuter.

Du behöver

  • 1 pkt jäst
  • 5 dl vatten
  • 3 dl rågflingor
  • 1/2 ca: 3-4 dl riven och urkramad zucchini
  • 1 msk sirap eller honung
  • vetemjöl special
  • 2 tsk salt

Få mer av det goda i vårt nyhetsbrev