
Grötbröd i långpanna
Ett populärt och gott recept på ett brytbröd gjort på havregryn i långpanna.
- Koka en gröt av mjölk och havregryn.
- Tillsätt smöret och låt det smälta i gröten.
- Tillsätt vatten och låt gröten svalna tills den kan lösas med jästen.
- Lägg jästen i degbunke slå över gröten, tillsätt salt, honung och solrosfrön.
- Arbeta in det vetemjöl som behövs tills du har en smidig deg.
- Låt jäsa i 40 minuter.
- Stjälp upp degen på plåt med bakplåtspapper.
- Tryck med mjölade händer ut degen på plåten.
- Skär degen i rutor med mjölad degspade.
- Strö solrosfrön över och låt jäsa 30 minuter.
- Värm ugnen till 225 grader.
- Grädda brödet i 20-25 minuter, tills det fått vacker färg.
Du behöver
- 6 dl mjölk
- 4 dl havregryn
- 2 dl vatten
- 50 g smör
- 1 pkt jäst
- 1 1/2 tsk salt
- 2 msk honung
- 1 dl solrosfrön
- Vetemjöl
Få mer av det goda i vårt nyhetsbrev
Om du hellre vill är du välkommen att följa Kitchen Wihlgaard på Instagram.