
Ugnsrostade rotsaker
- Ansa alla rotsaker och skär dem i grova bitar.
- Placera dem i en ugnsfast form.
- Vill du inte att rödbetorna ska ge färg åt andra grönsaker, lägg dem i en mindre form som får plats bredvid den större formen i ugnen.
- Skala vitlöksklyftorna och fördela bland rotsakerna.
- Krydda med timjan och pepparmix och ringla över rapsolja.
- Vänd runt och sätt in i ugnen på 225 grader i ca 25 minuter.
- Ansa lök och paprika och skär dem i grova bitar.
- Blanda ner bland rotsakerna och sätt in i ugnen i ytterligare 10 minuter.
- Strö över bladspenat innan servering.
Du behöver
- 1 knippe morötter
- 3-4 rödbetor
- 2 palsternackor
- 1 liten klyfta rotselleri
- 1 klyfta kålrot
- 8 vitlöksklyftor
- Timjan
- Pepparmix
- Rapsolja
- 1 röd paprika
- 1 gul lök
- 2 stora nävar bladspenat
Få mer av det goda i vårt nyhetsbrev
Om du hellre vill är du välkommen att följa Kitchen Wihlgaard på Instagram.