Skip to main content

Slät tomatsås till pasta och pizza

Perfekt tomatsås att göra mycket av och frysa in när man har fler tomater i växthuset än man hinner äta.

Gör så här

  1. Ansa och hach lök och vitlök grovt.
  2. Värm en stor kastrull med lite olivolja i.
  3. Lägg ner löken och låt den fräsa utan att ta färg.
  4. Tillsätt tomatpure, oregano och basilika, låt det fräsa med medan du sköljer och tärnar tomaterna grovt.
  5. Lägg ner tomathacket i grytan och slå på vinet.
  6. Tillsätt lagerblad och honung och låt tomatsåsen småkoka länge tills den reducerat något och tomaterna är helt sönderkokade.
  7. Låt tomatsåsen svalna, ta bort lagerbladen och mixa såsen så slät som möjligt med mixerstav.

Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:

Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard

Du behöver

  • Många tomater
  • 2 gula lökar
  • 3 rejäla vitlöksklyftor
  • Tomatpure
  • 1 dl rött vin
  • 2 lagerblad
  • Oregano
  • Basilika
  • Honung
  • Salt