Skip to main content

Slät tomatsås till pasta och pizza

Perfekt tomatsås att göra mycket av och frysa in när man har fler tomater i växthuset än man hinner äta.

Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard

Gör så här

  1. Ansa och hach lök och vitlök grovt.
  2. Värm en stor kastrull med lite olivolja i.
  3. Lägg ner löken och låt den fräsa utan att ta färg.
  4. Tillsätt tomatpure, oregano och basilika, låt det fräsa med medan du sköljer och tärnar tomaterna grovt.
  5. Lägg ner tomathacket i grytan och slå på vinet.
  6. Tillsätt lagerblad och honung och låt tomatsåsen småkoka länge tills den reducerat något och tomaterna är helt sönderkokade.
  7. Låt tomatsåsen svalna, ta bort lagerbladen och mixa såsen så slät som möjligt med mixerstav.

Du behöver

  • Många tomater
  • 2 gula lökar
  • 3 rejäla vitlöksklyftor
  • Tomatpure
  • 1 dl rött vin
  • 2 lagerblad
  • Oregano
  • Basilika
  • Honung
  • Salt
  • Spagetti med tomatsås, zucchini och vitlöksfrästa oliver

  • Pizzasallad

  • Pizza med salami, soltorkad tomat och mozzarella

  • Adam och Sofias pizza

  • Kalljäst pizza med grönkål, champinjoner och ädelost

Vad kan du om pizza?