Skip to main content

Spagetti med tomatsås, zucchini och vitlöksfrästa oliver

Enkelheten i den här rätten är det som gör den så god! När jag har överflöd av tomater från trädgården kokar jag tomatsås och fryser in i portioner som räcker åt vår familj. Då känns det också enkelt lyxigt att kunna laga denna maträtt.

Gör så här

  1. Skölj zucchinin och skär den i 1 cm tjocka halvmånar, salta på dem, vänd runt och låt stå en stund.
  2. Saltet drar ut lite vätska ur zucchinin, torka bort det med hushållspapper.
  3. Medan pastan kokar, värm tomatsåsen på medelvärme.
  4. Hetta upp en stekpanna och ringla i ordentligt med god olivolja.
  5. Stek zucchinin till dess att den får fin färg, det tar en stund.
  6. Stek zucchini-halvmånarna i två omgångar på lite över medelvärme.
  7. När spagettin är kokt, lägg upp den på fat, häll tomatsåsen över.
  8. Lägg den stekta zucchinin ovanpå och toppa med de vitlöksfrästa oliverna i sin olja.

Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:

Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard

Du behöver