Spagetti med tomatsås, zucchini och vitlöksfrästa oliver
Enkelheten i den här rätten är det som gör den så god! När jag har överflöd av tomater från trädgården kokar jag tomatsås och fryser in i portioner som räcker åt vår familj. Då känns det också enkelt lyxigt att kunna laga denna maträtt.
Gör så här
- Skölj zucchinin och skär den i 1 cm tjocka halvmånar, salta på dem, vänd runt och låt stå en stund.
- Saltet drar ut lite vätska ur zucchinin, torka bort det med hushållspapper.
- Medan pastan kokar, värm tomatsåsen på medelvärme.
- Hetta upp en stekpanna och ringla i ordentligt med god olivolja.
- Stek zucchinin till dess att den får fin färg, det tar en stund.
- Stek zucchini-halvmånarna i två omgångar på lite över medelvärme.
- När spagettin är kokt, lägg upp den på fat, häll tomatsåsen över.
- Lägg den stekta zucchinin ovanpå och toppa med de vitlöksfrästa oliverna i sin olja.
Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:
Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard
Du behöver
- 1 medelstor zucchini
- Tomatsås
- Vitlöksfrästa oliver
- Spagetti
With Love Viksjö Webbyrå