Search
Generic filters
Dryck
Dryck
Fika
Fika
Fisk
Fisk
Frukost
Frukost
Fågel
Fågel
Kött
Kött
Matbröd
Bröd
Skaldjur
Skaldjur
Tillbehör
Tillbehör
Vego
Vego

Pizza med salami, soltorkad tomat och mozzarella

Lös jästen i det fingervarma vattnet. Tillsätt salt och olivolja, Knåda in mjölet i degen lite i taget. Låt pizzadegen jäsa i 30-40 minuter. Medan degen jäser, halvera oliverna och strimla de soltorkade marinerade tomaterna. Knåda degen lätt och dela den i två delar. Kavla ut degen på ett bakplåtspapper och lägg på en plåt. Fördela tomatsåsen på de två pizzorna. Lägg ut salami och lufttorkad skinka på pizzan. Fördela ut oliver och soltorkade tomater. Nyp delar av mozzarellan och fördela på pizzorna. Strö över hårdosten och krydda med oregano. Grädda i 225 grader i ca 15 min. Klipp pizzan i portionsbitar och strö över ruccola. Servera med vitkålsallad.

2 plåtar pizza

Pizzadeg:
½ pkt jäst
3 dl vatten, 37 grader
3 tsk olivolja
1 tsk salt
4 dl vetemjöl
2 dl grahamsmjöl
1 förp tomatbaserad pastasås med basilika eller vitlökskryddning
1 förp lufttorkad skinka
1 förp salami
Svarta oliver
Soltorkade marinerade tomater
2 mozzarella
Riven hårdost
Torkad oregano
I påse ruccola

  • Du behöver
  • Gör så här
Markera de recept du är intresserad av så skickar vi ett mejl när det finns något nytt. Din epostadress används bara för denna tjänst och inget annat.