Hem
Senaste
Choklad
Dryck
Fågel
Fikabröd
Fisk
Frukost
Jul
Kött
Matbröd
Midsommar
Påsk
Pizza
Skaldjur
Tillbehör
Vegetariskt
Om Kitchen Wihlgaard
GDPR
Pizza med salami, soltorkad tomat och mozzarella
Gör så här
Lös jästen i det fingervarma vattnet.
Tillsätt salt och olivolja.
Knåda in mjölet i degen lite i taget.
Låt pizzadegen jäsa i 30-40 minuter.
Medan degen jäser, halvera oliverna och strimla de soltorkade marinerade tomaterna.
Knåda degen lätt och dela den i två delar.
Kavla ut degen på ett bakplåtspapper och lägg på en plåt.
Fördela tomatsåsen på de två pizzorna.
Lägg ut salami och lufttorkad skinka på pizzan.
Fördela ut oliver och soltorkade tomater.
Nyp delar av mozzarellan och fördela på pizzorna.
Strö över hårdosten och krydda med oregano.
Grädda i 225 grader i ca 15 min.
Klipp pizzan i portionsbitar och strö över ruccola.
Servera med vitkålsallad.
Du behöver
2 plåtar pizza
Pizzadeg:
½ pkt jäst
3 dl vatten, 37 grader
3 tsk olivolja
1 tsk salt
4 dl vetemjöl
2 dl grahamsmjöl
1 förp tomatbaserad pastasås med basilika eller vitlökskryddning
1 förp lufttorkad skinka
1 förp salami
Svarta oliver
Soltorkade marinerade tomater
2 mozzarella
Riven hårdost
Torkad oregano
I påse ruccola
Pizzasallad
Recept
Slät tomatsås till pasta och pizza
Recept
Pizzabullar
Recept
Adam och Sofias pizza
Recept
Kalljäst pizza med grönkål, champinjoner och ädelost
Recept
Pizza Bianco
Recept
Vad kan du om pizza?
Testa din kunskap
Design av
Viksjö Webbyrå