fbpx

Pizzabullar

Gör så här

  1. Smula jästen i en degbunke, värm mjölken till 37 grader och rör ut jästen i lite av den.
  2. Blanda ner resten av mjölken, olja, salt och ägg.
  3. Tillsätt grahamsmjölet och nästan allt vetemjöl, spara lite till utbaket.
  4. Arbeta degen 5 min.
  5. Låt degen jäsa övertäckt i 40 minuter.
  6. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den något.
  7. Dela i två delar och kavla ut till rektangulär pizza.
  8. Bred hälften av tomatsåsen på varje del, strö hälften av skinkan och osten över.
  9. Krydda med oregano och rulla redan ihop pizzan.
  10. Skär den i ca 15 bullar och lägg dem i bullformar.
  11. Låt jäsa på plåt i 20 minuter.
  12. Pensla bullarna med lättvispat ägg och strö lite ost på.
  13. Grädda i ugnen på 225 grader i 12-15 minuter.
  14. Låt pizzabullarna svalna på galler.

Du behöver

  • Ca 30 st
  • 1 pkt jäst
  • 5 dl mjölk
  • 3 msk oliv/rapsolja
  • 1/2 tsk salt
  • 1 ägg
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 8-10 dl vetemjöl

Fyllning;

  • 1 förp tomatsås med basilika
  • 300 g finstrimlad kassler/skinka
  • 2 dl riven ost
  • Oregano
  • 1 ägg
  • Riven ost
  • Pizza med salami, soltorkad tomat och mozzarella

  • Adam och Sofias pizza

  • Kalljäst pizza med grönkål, champinjoner och ädelost