Hem
Senaste
Choklad
Dryck
Fågel
Fikabröd
Fisk
Frukost
Jul
Kött
Matbröd
Midsommar
Påsk
Pizza
Skaldjur
Tillbehör
Vegetariskt
Om Kitchen Wihlgaard
GDPR
Pizzabullar
Gör så här
Smula jästen i en degbunke, värm mjölken till 37 grader och rör ut jästen i lite av den.
Blanda ner resten av mjölken, olja, salt och ägg.
Tillsätt grahamsmjölet och nästan allt vetemjöl, spara lite till utbaket.
Arbeta degen 5 min.
Låt degen jäsa övertäckt i 40 minuter.
Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den något.
Dela i två delar och kavla ut till rektangulär pizza.
Bred hälften av tomatsåsen på varje del, strö hälften av skinkan och osten över.
Krydda med oregano och rulla redan ihop pizzan.
Skär den i ca 15 bullar och lägg dem i bullformar.
Låt jäsa på plåt i 20 minuter.
Pensla bullarna med lättvispat ägg och strö lite ost på.
Grädda i ugnen på 225 grader i 12-15 minuter.
Låt pizzabullarna svalna på galler.
Du behöver
Ca 30 st
1 pkt jäst
5 dl mjölk
3 msk oliv/rapsolja
1/2 tsk salt
1 ägg
2 dl grahamsmjöl
8-10 dl vetemjöl
Fyllning;
1 förp tomatsås med basilika
300 g finstrimlad kassler/skinka
2 dl riven ost
Oregano
1 ägg
Riven ost
Pizza med salami, soltorkad tomat och mozzarella
Recept
Adam och Sofias pizza
Recept
Kalljäst pizza med grönkål, champinjoner och ädelost
Recept
Design av
Viksjö Webbyrå