Senaste
Dryck
Fikabröd
Fisk
Frukost
Fågel
Jul
Kött
Matbröd
Midsommar
Påsk
Skaldjur
Tillbehör
Vegetariskt
Senaste
Dryck
Fikabröd
Fisk
Frukost
Fågel
Jul
Kött
Matbröd
Midsommar
Påsk
Skaldjur
Tillbehör
Vegetariskt
Search
Generic filters
Hidden label
Hidden label
Hidden label
Hidden label
Huvudingrediens
Fisk
Fågel
Kött
Skaldjur
Vegetariskt
Tillbehör
Bröd
Bulgur
Couscous
Nudlar
Pasta
Potatis
Ris
Rotgrönsaker
Sås
Buljong
Creme Fraiche
Fond
Grädde
Mjölk
Soja
Tomatpuré
Turkisk yoghurt
Kalljäst pizza med grönkål och champinjoner
Du behöver
3 plåtar pizza:
1/2 pkt jäst
5 dl vatten
3 msk oliv/rapsolja
1 tsk salt
2-3 dl durumvetemjöl
vetemjöl
Fyllning:
1 sats slät tomatsås
3 champinjoner
2 stjälkar med grönkål
Olivolja
2 dl riven ost
2 mosarella
Oregano
1 pkt bacon
1/2 strimlad paprika
1/2 strimlad lök
Strimlad skinka
Krossad annanas
Curry
Gör så här
Tillsätt durumvetemjölet och arbeta kraftigt in vetemjöl till dess att du har en smidig deg.
Låt degen jäsa övertäckt i kyl till dess att du ska baka ut pizzan.
Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den något, låt vila medan du förbereder fyllningarna.
Ansa och skiva champinjonerna och dela upp grönkålsbladen i små buketter och massera dem i generöst med god olivolja och flingsalt.
Dela degen i tre delar och kavla ut till rektangulär pizza.
Bred ut tomatsåsen på varje del, strö över det pålägg du valt.
Krydda med oregano och grädda i ugnen på 250 grader i 12-15 minuter.