Kalljäst pizza med grönkål, champinjoner och ädelost
Gör så här
- Tillsätt durumvetemjölet och arbeta kraftigt in vetemjöl till dess att du har en smidig deg.
- Låt degen jäsa övertäckt i kyl till dess att du ska baka ut pizzan.
- Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den något, låt vila medan du förbereder fyllningarna.
- Ansa och skiva champinjonerna och dela upp grönkålsbladen i små buketter och massera dem i generöst med god olivolja och flingsalt.
- Dela degen i tre delar och kavla ut till rektangulär pizza.
- Bred ut tomatsåsen på varje del, strö över det pålägg du valt.
- Krydda med oregano och grädda i ugnen på 250 grader i 12-15 minuter.
Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:
Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard
Du behöver
3 plåtar pizza:
- 1/2 pkt jäst
- 5 dl vatten
- 3 msk oliv/rapsolja
- 1 tsk salt
- 2-3 dl durumvetemjöl
- vetemjöl
Fyllning:
- 1 sats slät tomatsås
- 3 champinjoner
- 2 stjälkar med grönkål
- Olivolja
- 2 dl riven ost
- 2 mosarella
- En bit ädelost
- Oregano
- 1 pkt bacon
- 1/2 strimlad paprika
- 1/2 strimlad lök
- Strimlad skinka
- Krossad annanas
- Curry
With Love Viksjö Webbyrå