Skip to main content

Kalljäst pizza med grönkål, champinjoner och ädelost

Gör så här

  1. Tillsätt durumvetemjölet och arbeta kraftigt in vetemjöl till dess att du har en smidig deg.
  2. Låt degen jäsa övertäckt i kyl till dess att du ska baka ut pizzan.
  3. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den något, låt vila medan du förbereder fyllningarna.
  4. Ansa och skiva champinjonerna och dela upp grönkålsbladen i små buketter och massera dem i generöst med god olivolja och flingsalt.
  5. Dela degen i tre delar och kavla ut till rektangulär pizza.
  6. Bred ut tomatsåsen på varje del, strö över det pålägg du valt.
  7. Krydda med oregano och grädda i ugnen på 250 grader i 12-15 minuter.

Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:

Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard

Du behöver

3 plåtar pizza:

  • 1/2 pkt jäst
  • 5 dl vatten
  • 3 msk oliv/rapsolja
  • 1 tsk salt
  • 2-3 dl durumvetemjöl
  • vetemjöl

Fyllning:

  • 1 sats slät tomatsås
  • 3 champinjoner
  • 2 stjälkar med grönkål
  • Olivolja
  • 2 dl riven ost
  • 2 mosarella
  • En bit ädelost
  • Oregano
  • 1 pkt bacon
  • 1/2 strimlad paprika
  • 1/2 strimlad lök
  • Strimlad skinka
  • Krossad annanas
  • Curry