Hem
Senaste
Choklad
Dryck
Fågel
Fikabröd
Fisk
Frukost
Jul
Kött
Matbröd
Midsommar
Påsk
Pizza
Skaldjur
Tillbehör
Vegetariskt
Om Kitchen Wihlgaard
GDPR
Kalljäst pizza med grönkål, champinjoner och ädelost
Gör så här
Tillsätt durumvetemjölet och arbeta kraftigt in vetemjöl till dess att du har en smidig deg.
Låt degen jäsa övertäckt i kyl till dess att du ska baka ut pizzan.
Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den något, låt vila medan du förbereder fyllningarna.
Ansa och skiva champinjonerna och dela upp grönkålsbladen i små buketter och massera dem i generöst med god olivolja och flingsalt.
Dela degen i tre delar och kavla ut till rektangulär pizza.
Bred ut tomatsåsen på varje del, strö över det pålägg du valt.
Krydda med oregano och grädda i ugnen på 250 grader i 12-15 minuter.
Du behöver
3 plåtar pizza:
1/2 pkt jäst
5 dl vatten
3 msk oliv/rapsolja
1 tsk salt
2-3 dl durumvetemjöl
vetemjöl
Fyllning:
1 sats slät tomatsås
3 champinjoner
2 stjälkar med grönkål
Olivolja
2 dl riven ost
2 mosarella
En bit ädelost
Oregano
1 pkt bacon
1/2 strimlad paprika
1/2 strimlad lök
Strimlad skinka
Krossad annanas
Curry
Pizzasallad
Recept
Slät tomatsås till pasta och pizza
Recept
Pizza med salami, soltorkad tomat och mozzarella
Recept
Adam och Sofias pizza
Recept
Pizzabullar
Recept
Pizza Bianco
Recept
Vad kan du om pizza?
Testa din kunskap
Design av
Viksjö Webbyrå