
Slät tomatsås till pasta och pizza
Perfekt tomatsås att göra mycket av och frysa in när man har fler tomater i växthuset än man hinner äta.
- Ansa och hach lök och vitlök grovt.
- Värm en stor kastrull med lite olivolja i.
- Lägg ner löken och låt den fräsa utan att ta färg.
- Tillsätt tomatpure, oregano och basilika, låt det fräsa med medan du sköljer och tärnar tomaterna grovt.
- Lägg ner tomathacket i grytan och slå på vinet.
- Tillsätt lagerblad och honung och låt tomatsåsen småkoka länge tills den reducerat något och tomaterna är helt sönderkokade.
- Låt tomatsåsen svalna, ta bort lagerbladen och mixa såsen så slät som möjligt med mixerstav.
Du behöver
- Många tomater
- 2 gula lökar
- 3 rejäla vitlöksklyftor
- Tomatpure
- 1 dl rött vin
- 2 lagerblad
- Oregano
- Basilika
- Honung
- Salt
Få mer av det goda i vårt nyhetsbrev
Om du hellre vill är du välkommen att följa Kitchen Wihlgaard på Instagram.