Skip to main content

Sill med dijon, dill och persilja

  1. Ta upp 5-minuterssillen ur lagen och skär den i bitar om du köpt filéer.
  2. Lägg sillbitarna i en skål.
  3. Tillsätt crème fraiche, yoghurt, majonäs och dijonsenap.
  4. Tärna saltgurkan och skiva salladslöken, tillsätt dem tillsammans med dill och persilja.
  5. Salta och peppra.
  6. Vänd runt och blanda väl, smaka av och tillsätt eventuellt mer dijonsenap.
  7. Placera sillen i tillslutande kärl.
  8. Ställ i kylen ett dygn innan servering så att smakerna i såsen får mogna.

Du behöver

  • 5-minuterssill i bitar
  • 1 rejäl sked crème fraiche
  • 1 rejäl sked turkisk yoghurt
  • 1/2 sked majonäs
  • 1 tsk dijonsenap
  • 5-8 hackade saltgurkskivor
  • 1-2 skurna salladslökar
  • Hackad dill
  • Hackad persilja
  • Salt
  • Vitpeppar

Få mer av det goda i vårt nyhetsbrev

Om du hellre vill är du välkommen att följa Kitchen Wihlgaard på Instagram.