fbpx
Search
Generic filters
Dryck
Dryck
Fika
Fika
Fisk
Fisk
Frukost
Frukost
Fågel
Fågel
Kött
Kött
Matbröd
Bröd
Skaldjur
Skaldjur
Tillbehör
Tillbehör
Vego
Vego

Sill med chili och vitlök

  • Du behöver
  • 5-minuterssill i bitar
  • 1 rejäl sked crème fraiche
  • 1 rejäl sked turkisk yoghurt
  • 1/2 sked majonäs
  • 1 mak chilisås
  • 1 knivsudd sambal oelek
  • 1 liten vitlöksklyfta
  • 1-2 skurna salladslökar
  • Hackad persilja
  • Salt
  • Gör så här
  1. Ta upp 5-minuterssillen ur lagen och skär den i bitar om du köpt filéer.
  2. Lägg sillbitarna i en skål.
  3. Tillsätt crème fraiche, yoghurt, majonäs chilisås och sambal oelek.
  4. Pressa vitlöken och skiva salladslöken, tillsätt dem och den hackade persiljan.
  5. Salta och vänd runt och blanda väl, smaka av och tillsätt eventuellt mer chilisås eller sambal oelek.
  6. Placera sillen i tillslutande kärl.
  7. Ställ i kylen ett dygn innan servering så att smakerna i såsen får mogna.