Skip to main content

Rotfruktsbiffar med soltorkade tomater

  1. Ansa och riv morötter och rotselleri grovt på ett rivjärn.
  2. Finhacka soltorkade tomater, lök och vitlök.
  3. Skölj och lägg bönorna på en tallrik mosa dem grovt med en gaffel.
  4. Blanda sedan alla ingredienser till rotfruktsbiffarna i en skål, och arbeta ihop genom att massera blandningen till en fast biffsmet med hjälp av händerna. Är det svårt att få ihop blandningen till en deg blöt handen lite och fortsätt massera.
  5. Låt degen svälla i minst 15 minuter.
  6. Forma till tunna biffar.
  7. Hetta upp lite smör och rapsolja i en stekpanna och stek biffarna i omgångar på medelvärme tills de har fin färg och krispig yta på båda sidor.
  8. Lägg på hushållspapper att rinna av överflödigt fett.
  9. Servera med yoghurtsås, pasta, mozzarella och tomat och en lins- eller bönsallad.

Du behöver

  • 2 morötter
  • 1/2 klyfta rotselleri
  • 6 soltorkade marinerade tomater
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 4 dl majssmjöl
  • 1 förp kidneybönor
  • 1 msk oregano
  • 1 ½ tsk salt
  • Svartpeppar
  • Smör och rapsolja till stekning

Få mer av det goda i vårt nyhetsbrev

Om du hellre vill är du välkommen att följa Kitchen Wihlgaard på Instagram.