fbpx

Linssallad med blomkål, rödlök och äpple

Koka linserna i grönsaksbuljong enligt förpackningens anvisning. Häll av linserna i durkslag och låt svalna. Vispa ihop olja, citronsaft,honung, dijonsenap, persilja, salt och peppar. Låt den stå och dra medan du ansar och skär grönsakerna. Strimla blomkål, rödlök och äpple och lägg i en vid skål. Slå över de avsvalnade linserna och vinägretten. Blanda runt och smaka av med salt och peppar. Låt linssalladen stå ca 20 minuter innan servering.

2 dl gröna linser
1 tsk grönsaksbuljong
1/4-1/2 blomkålshuvud tunt strimlat
1/2 röd lök
1/2 rött äpple

Vinägrett;
3 msk god olivolja
1/2 pressad citron
1 tsk flytande honung
1 tsk dijonsenap
Hackad persilja
Salt
Peppar

Gör så här

Du behöver

  • Brysselkåls-gratäng med julskinka