Skip to main content

Brysselkåls-gratäng med julskinka

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Ansa och dela brysselkålen på hälften och bryn den lätt i en stekpanna.
  3. Skölj och bryt grönkålsbladen i grova bitar, vänd ner i stekpannan.
  4. Skär skinkan i tärningar.
  5. Blanda julskinka och kål i en gratängform,
  6. Vispa ihop grädde och mjölk hälften av varje, ägg och ost.
  7. Krydda med salt och peppar.
  8. Häll det i formen och tillaga gratängen i ugnen i ca 25 minuter.
  9. Servera med lingon blandsallad och lins- eller bönröra.

Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:

Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard

Du behöver

  • 1/2 påse brysselkål
  • 2 stjälkar grönkål
  • 3 tjocka skivor julskinka
  • 3 dl gräddmjölk
  • 3 ägg
  • 1 dl riven ost
  • Salt
  • Svartpeppar

Till servering

  • Lingonsylt
  • Blandsallad
  • Lins- eller bönröra