Skip to main content

Bönsallad med citron, vitlök och persilja

Den friska citronsmaken i bönsalladen gör att den är mycket trevlig att servera som tillbehör till fisk.

Gör så här

  1. Tvätta citronen noga i varmt vatten.
  2. Riv av det yttersta av skalet på rivjärnets fina sida.
  3. Lägg cesten i en vid skål.
  4. Dela citronen och pressa ur all citronsaft ner i skålen.
  5. Tillsätt finhackad persilja och lök.
  6. Blanda ner olja under omrörning och smaka av med salt och peppar.
  7. Skölj bönorna noga under rinnande vatten och tillsätt dem i skålen.
  8. Vänd runt bönorna i dressingen och servera.

Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:

Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard

Du behöver

  • 1 förp svarta bönor
  • 1 förp ljusa bönor, vita eller cannellini
  • 1 ekologisk citron cest och saft
  • 1 stor näve färsk persilja
  • 1/2 finhackad röd eller gul lök
  • God raps- eller olivolja
  • Salt
  • Svartpeppar