Skip to main content

Pizza med salami, soltorkad tomat och mozzarella

  1. Lös jästen i det fingervarma vattnet.
  2. Tillsätt salt och olivolja.
  3. Knåda in mjölet i degen lite i taget.
  4. Låt pizzadegen jäsa i 30-40 minuter.
  5. Medan degen jäser, halvera oliverna och strimla de soltorkade marinerade tomaterna.
  6. Knåda degen lätt och dela den i två delar.
  7. Kavla ut degen på ett bakplåtspapper och lägg på en plåt.
  8. Fördela tomatsåsen på de två pizzorna.
  9. Lägg ut salami och lufttorkad skinka på pizzan.
  10. Fördela ut oliver och soltorkade tomater.
  11. Nyp delar av mozzarellan och fördela på pizzorna.
  12. Strö över hårdosten och krydda med oregano.
  13. Grädda i 225 grader i ca 15 min.
  14. Klipp pizzan i portionsbitar och strö över ruccola.
  15. Servera med vitkålsallad.

Du behöver

2 plåtar pizza

Pizzadeg:

  • ½ pkt jäst
  • 3 dl vatten, 37 grader
  • 3 tsk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 1 förp tomatbaserad pastasås med basilika eller vitlökskryddning
  • 1 förp lufttorkad skinka
  • 1 förp salami
  • Svarta oliver
  • Soltorkade marinerade tomater
  • 2 mozzarella
  • Riven hårdost
  • Torkad oregano
  • I påse ruccola

Få mer av det goda i vårt nyhetsbrev

Om du hellre vill är du välkommen att följa Kitchen Wihlgaard på Instagram.