Pizza med salami, soltorkad tomat och mozzarella
Gör så här
- Lös jästen i det fingervarma vattnet.
- Tillsätt salt och olivolja.
- Knåda in mjölet i degen lite i taget.
- Låt pizzadegen jäsa i 30-40 minuter.
- Medan degen jäser, halvera oliverna och strimla de soltorkade marinerade tomaterna.
- Knåda degen lätt och dela den i två delar.
- Kavla ut degen på ett bakplåtspapper och lägg på en plåt.
- Fördela tomatsåsen på de två pizzorna.
- Lägg ut salami och lufttorkad skinka på pizzan.
- Fördela ut oliver och soltorkade tomater.
- Nyp delar av mozzarellan och fördela på pizzorna.
- Strö över hårdosten och krydda med oregano.
- Grädda i 225 grader i ca 15 min.
- Klipp pizzan i portionsbitar och strö över ruccola.
- Servera med vitkålsallad.
Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:
Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard
Du behöver
2 plåtar pizza
Pizzadeg:
- ½ pkt jäst
- 3 dl vatten, 37 grader
- 3 tsk olivolja
- 1 tsk salt
- 4 dl vetemjöl
- 2 dl grahamsmjöl
- 1 förp tomatbaserad pastasås med basilika eller vitlökskryddning
- 1 förp lufttorkad skinka
- 1 förp salami
- Svarta oliver
- Soltorkade marinerade tomater
- 2 mozzarella
- Riven hårdost
- Torkad oregano
- I påse ruccola
With Love Viksjö Webbyrå