Lammstek med rödvinssky och trattkantareller
Gör så här
- Fördela rosmarin, timjan, pappar, salt och pressad vitlök på lammsteken och massera in kryddorna både runt om och inne i steken där benet suttit.
- Bind ihop steken med steksnöre så att den ser hel ut.
- Bryn steken runt om i smör i en stekgryta.
- Stick in en stektermometer och ställ den på 63 grader.
- Slå på vinet och låt koka upp.
- Sätt på locket och koka på svag värme tills innertemperaturen nått 63 grader, ca en timme.
- Späd med vatten då och då.
- Ta upp steken när den är klar, låt vila medan du kokar ihop skyn och förväller svampen.
- Låt skyn koka kraftigt cirka 5 minuter och red den med maizena till önskad konsistens.
- Förväll svampen och tillsätt en klick smör, salta och peppra.
- Servera lammsteken med ugnsbakad pommes frites eller potatis- och jordärtskocksgratäng och grönsaker.
Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:
Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard
Du behöver
- 1 urbenad lammstek ca 1 kg
- Rosmarin färsk eller torkad
- Timjan färsk eller torkad
- Peppar
- 1 tsk Salt
- 2 hackade/pressade vitlöksklyftor
- 1 msk smör
- 2 dl rött vin
- 1 dl vatten
- Maizenaredning
- Trattkantareller eller annan svamp
With Love Viksjö Webbyrå